Hot News: Grote controle Smokkelhoek Kapelle

Maandagmorgen 7 oktober grote bedrijfscontrole op Smokkelhoekterrein Kapelle-BiezelingeVanmorgen 7 oktober heeft een samenwerkingsverband van Gemeente Kapelle, Belastingdienst en  Politie (Zeeland-West-Brabant) een aantal bedrijfscontroles uitgevoerd op bedrijventerrein ‘de Smokkelhoek ‘ in Kapelle-Biezelinge. 

Achtien bedrijven zijn bezocht. Een fors aantal bedrijven had de brandveiligheid niet op orde. Bij een viertal bedrijven was er sprake van illegale bewoning. Bij twee bedrijfspanden zijn ook bewoners aangetroffen. Op basis van bovenstaande gegevens zal de gemeente nog nader onderzoek instellen.
Diverse milieuovertredingen zijn in kaart gebracht.
De Belastingdienst kon 2500 euro aan achterstallig belastinggeld innen en een bestelauto afvoeren.
Vorig jaar hebben verschillende auto- en garagebedrijven in de gemeente meegedaan aan een proef met zelfcontrole. Dat betreft een manier van gegevensuitwisseling, waarmee bedrijven bepaalde inlichtingen verstrekken aan diverse instanties, waardoor fysieke controle niet jaarlijks hoeft plaats te vinden. 
Toch werden in de afgelopen jaren onrechtmatigheden ontdekt. Zo zijn de afgelopen jaren diverse hennepkwekerijen  aangetroffen en ontmanteld.
Bovengenoemde zaken stonden vermeld in het persbericht, dat de gemeente Kapelle vanmiddag om ongeveer 15.40 uur de wereld in stuurde.
In de mondelinge toelichting door Burgemeester Stapelkamp bleek, dat er overigens geen strafrechtelijke zaken zijn aangetroffen.
“Het mag wel duidelijk zijn, dat bedrijventerrein ‘de Smokkelhoek’ geen vrijplaats mag zijn voor allerlei ongewenste zaken en activiteiten.”
Cookieinstellingen