Dit is Scouting in Kapelle

Verslag van de Open Dag/Groepsdag van één van de grootste scoutings in ZeelandOp 28 september was het zover de Grote Dag van Scouting Kapelle.

Hieronder volgt het verslag van Jelle de Jong, voorzitter van de vereniging:
Open Dag Scouting Kapelle goed bezocht
Op 28 september heeft de Ridder van der Maelstede groep uit Kapelle haar jaarlijkse Open Dag / Groepsdag gehouden. Het thema dit jaar was “piraten”, wat al snel bleek toen na het gezamenlijke vlag hijsen met alle speltakken een wilde groep zeerovers de leiding over nam. Ze hadden een heel circuit aan spelletjes en activiteiten uitgezet, van piraten-cupcakes versieren tot het maken van een grote piramide met bamboestokken en elastiek. De speltakken werden ingedeeld in groepjes en gingen zo de verschillende spelletjes langs, waarbij geïnteresseerde kinderen van buiten konden aansluiten. Zoals ieder jaar was de hoge toren met daar vanaf een kabelbaan weer een grote publiekstrekker.
Veel ouders en kinderen van de eigen groep en vanaf buiten waren te vinden bij de informatiekraam, waar onder het genot van een kopje koffie informatie kon worden verkregen over het lid zijn van Scouting, maar waar ook shirts en truien van de groep werden verkocht. Geïnteresseerde kinderen konden een briefje invullen dat ze graag een opkomst kwamen kijken. Ook wethouder Herselman en de voorzitster van Scouting Regio Zeeland, Karin Mijnders, kwamen een kijkje nemen.
Na het drukke ochtendprogramma was het tijd voor een gezamenlijke lunch met allerlei lekkere hapjes die de leden zelf hadden gemaakt en meegebracht van huis. Nadat er lekker was uitgerust in de zon en de buikjes waren vol gegeten, was het tijd voor het middagprogramma. Alle speltakken hebben samen het grote piraten-smokkelspel gespeeld, waarbij goudstukken moesten worden gesmokkeld waarmee “challenges” konden worden verdiend. Met deze korte grappige spelletjes, zoals het tussen neus en lippen zonder handen meenemen van een viltstift, konden punten worden verdiend om als beste piratenbende uit de bus te komen. 
De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking, waarna iedereen moe maar voldaan naar huis ging. “Het was net een groot kinderfeestje!”, aldus een van de jeugdleden. De leiding en de jongerentak zijn daarna nog tot in de late uurtjes doorgegaan met een gezellige barbecue en een feestje.
Vanwege het lekkere weer, de leuke uitdagende activiteiten en het enthousiasme van de kaderleden was het voor de leden en geïnteresseerden een geslaagde dag. Bovendien hebben veel kinderen een “ik kom kijken-briefje” ingevuld en hebben zelfs vijf ouders zich gemeld die interesse hadden in vrijwilligerswerk!
Bekijk de foto’s in de fotoreeks en het onderstaande filmpje: