Budget: Rijbewijskeuring senioren

Wie binnenkort als senior-rijbewijsbezitter zijn/haar rijbewijs wil verlengen mag onderstaand artikel wel even lezen.De keuringsleeftijd voor rijbewijsbezitters gaat op 1 januari 2014 van 70 naar 75 jaar. 

Dat betekent voor dit jaar, dat als het rijbewijs (B/E) verloopt op of na het 70ste levensjaar de verplichting geldt voor een medische keuring. Deze keuring kan in onze gemeente plaatsvinden in Dorpshuis de Vroone op 22 oktober en 26 november. De normale kosten voor een seniorenkeuring zijn in Kapelle 25 euro. Degene, die een lidmaatschapskaart van een ouderenbond of het FNV kunnen overleggen, betalen 23,00 euro.
Chauffeurs jonger dan 70 jaar met C/D/E-rijbewijs betalen, als deze voor verlenging medisch gekeurd moeten worden betalen 52,50 euro.
Als rijbewijsbezitters volgend jaar 70 worden, hoeven zij pas vijf jaar later op te komen voor een verplichte medische keuring. (Let wel op de aanvraagtermijn)
Het is ook goed om even te informeren bij de ziektekostenverzekering of zij de medische keuring voor verlenging van het rijbewijs vergoeden. 

Meer en specifieke informatie over bovenstaande zaken zijn na te lezen op:
www.regelzorg.nl  Ook kan via de keuringscheck op die site worden nagegaan, of u moet worden gekeurd.

Cookieinstellingen