Surprising Scouting Kapelle

Belevenissen van één van de grootste scoutingjeugd-verenigingen van Zeeland

Vanmorgen kwam bij onze redactie binnen, dat Scouting Kapelle met nieuwe filmpjes op You Tube staat. 
De eerste video gaat over de Open Dag van de Scouting op 28 september.  Het thema van die dag ging over Piraten, over zeerovers, die de leiding overnamen en meer.
De tweede video betreft de scoutsreis buiten de provincie: Scouting Kapelle was afgelopen zomer op kamp bij Harderwijk in Flevoland. En daar is ook een filmpje van. Ga er maar even voor zitten, want dit duurt langer dan een half uur.
Het moet dolle pret zijn geweest. Putjes graven, paaltjes slaan en tenten opzetten, kaart lezen, afwassen, fietsen, eten maken, spelletjes doen, slapen niet te vergeten en allerlei ceremoniën doorstaan, om maar enkele dingen te noemen. Als je nou wilt weten welke avonturen de komende scouts hebben meegemaakt: Arthy, Mark, Sieb, Jurgen, Joren, Fenna, Emma, Olla, Jasmijn, Valicha, Kim, Hannele, Floris, Fabian, Sander, Harm, Tim, Twan, Niel, Misha, Bart, Yordi, Sophie, Tarzan? Huh . . . Tarzan? Want wie vliegt daar door de lucht? Welke oerwouddieren, komen er trouwens in het filmpje voor? En welk Kapels middenstandsprodukt flitst nog even door het beeld? Kijk dan naar onderstaande video.
En dan te denken aan allerlei leuk bedachte items, zoals bij een blinddoek spelletje roepen tegen een geblinddoekte: “Pas op voor die paaltjes” . . . . en “Bukken”  (waarom?), au!
Bij de scouting valt meer te beleven dan menigeen denkt. Elke zaterdag achter het zwembad worden niet alleen avonturen beleefd, maar ook kennis, vaardigheden en sportiviteiten gedeeld. En wil je van je vliegangst, je hoogtevrees, je watervrees en smetvrees afkomen, is het misschien tijd om komende zaterdag eens te gaan kijken bij “Slot Maelstede” achter het Zwembad.
Meer informatie is trouwens te vinden via: www.scoutingkapelle.nl.