Ooit opgelicht via internet?

400 duizend Nederland zijn opgelicht via internetDrie procent van alle Nederlanders zijn vorig jaar op één of andere manier benadeeld via internet. Dat meldt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) deze morgen, 22 oktober.

Vooral aankoopfraude, dus wel betalen maar niet geleverd krijgen, daar hadden 370 duizend gedupeerden last van. Maar ook verkoopfraude, het wel leveren maar niet betaald krijgen, viel bij 0,2 procent van alle Nederlanders koud op het dak. Want hoe je het ook keert of draait, kopen en verkopen is toch gewoon ook een kwestie van vertrouwen?
Nu kan het zijn, dat mensen met hogere leeftijden voorzichtiger zijn op internet, toch blijkt dat juist zij wat minder kopen en verkopen op internet.
Als het gaat om middelbaar of hoger opgeleiden: zij waren in verhouding vaker slachtoffer: in 3,5 procent van de gevallen, tegen een half procent bij lager opgeleiden.
Koopt u vaak op internet, of wilt u dat gaan doen, is het wellicht nooit weg om nog eens de informatie van de consumentenbond te lezen. Waar moet ik rekening houden met kopen op internet, wat moet ik doen als er toch iets misgaat?
Bron: Novum
Cookieinstellingen