Presentatie: Portret van de Koning

Foto:

Donderdagavond 24 oktober kunnen kunstenaars hun portret van de Koning inleveren en presenteren in het Gemeentehuis van KapelleDe wedstrijd Koning Willem Alexander eigentijds portretteren (‘Maak een staatsieportret van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander’) nadert zijn ontknoping. De afbeeldingen zijn welhaast klaar om gepresenteerd te worden. Op donderdagavond gaat het gebeuren: vanaf 19.30 uur kunnen de prestaties tentoongesteld en voorzien worden van een toelichting door de makers.

Op dit moment zijn 12 creatieve mensen in de weer om een representatieve afbeelding aan de gemeente Kapelle te kunnen aanbieden. De kunstenaars presenteren op deze avond hun werk aan familie, belangstellenden en het wedstrijdcomité. 
Dit comité bestaat uit burgemeester de heer A.B. Stapelkamp, voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van het comité, mevrouw M.Siereveld, extern deskundige, zij heeft het Annie-portret geschilderd dat in het gemeentehuis hangt, en mevrouw A. Stroo, zij is lid van de Cultuurraad gemeente Kapelle.
Uit deze collectie wordt door het comité de beste gekozen die een plaats zal krijgen in het gemeentehuis. Welke afbeelding gekozen is, wordt bekendgemaakt vóór het begin van de komende gemeenteraadsvergadering op dinsdagavond 29 oktober om 19.00 uur.
Donderdagavond 24 oktober 2013 vanaf 19.30 – 21.00 uur 

Presentatie Staatsieportretten in het gemeentehuis van Kapelle

Inmiddels is bekend geworden, dat op donderdagavond drie afbeeldingen zijn genomineerd: de werken van Magda Lievense, Krijn Krijnsen en Nelleke Westerbeke. De uiteindelijke winnaar wordt komende dinsdagavond 29 oktober om 19.00 uur bekendgemaakt.

Cookieinstellingen