Verslag van enkele herdenkingen

In diverse kernen van gemeente Kapelle zijn overledenen van de Tweede Wereldoorlog herdacht

In alle kernen van de gemeente Kapelle is door vertegenwoordigers van de gemeente een krans gelegd bij de oorlogsmonumentjes. Op 28 oktober 1944 was geheel de gemeente Kapelle bevrijd. Jaarlijks wordt dit heugelijke feit herdacht met een kleine ceremonie.

Burgemeester Stapelkamp kreeg in Schore assistentie bij het leggen van de krans van Roxanne, leerlinge van OBS De Tunnel. De school was voltallig aanwezig en de leerkrachten hadden vooraf veel aandacht besteed aan de gebeurtenis. Vijf leerlingen lazen hun zelfgemaakte gedicht voor en namens de onder- midden- en bovenbouw werd na de kranslegging een collage gelegd bij het monument. De burgemeester ging na de kleine plechtigheid in gesprek met de aanwezige belangstellenden, waarvan enkelen een familielid hebben verloren tijdens de oorlogshandelingen.

Wethouder John Herselman legde in Kapelle de krans bij het monument bij de Hervormde Kerk in Kapelle. Hier betrof het een klein gezelschap, daar slechts ruim een handvol mensen aanwezig was. Na het voorlezen van de namen werd een ogenblik stilgestaan bij de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarna werd ook nog even van gedachten gewisseld over het belang van deze herdenking.

Cookieinstellingen