Winnaar Koningsportret is bekend

Foto:

Gemeente Kapelle heeft een waardig portret van Koning Willem-Alexander gekozenBinnenkort hangt een gloednieuw Koningsportret in de raadszaal van het gemeentehuis van Kapelle. Een driekoppige jury bestaande uit burgemeester Stapelkamp en de dames Marian Siereveld en Anneke Stroo hebben een beslissende keuze gemaakt.

De gelukkige kunstenares is: Nelleke Westerbeke. 
Bovenstaand portret is een creatie vanuit een  printafbeelding van onze koning. 
Creativiteit met een zeer beperkt gebruik van kleuren. Op het eerste gezicht lijkt er veel zwart en wit te zijn gebruikt, maar juist zwart heeft de kunstenares nu net niet gekozen.
Op dinsdagavond 29 oktober, voorafgaand aan de raadsvergadering, kon een goedgevulde publieke tribune kennisnemen van de keuze van de jury en het resultaat van langdurige inspanningen, betrokkenheid en inzet van een gedreven kunstenares.
Uit de toespraak van de voorzitter, tevens burgemeester bleek de grote waardering voor alle plaatselijke penseelkunstenaars en schilders voor hun betrokkenheid, hun passie en hun uitbeeldingstalenten. Waar één kunstenaar gebruik maakte van zelf ontworpen materialen en verfgrondstoffen, was een ander juist aan de slag gegaan met minutieuze precisiewerk met een penseeltje met één haartje.
Vorige donderdagavond 24 oktober presenteerden een elftal kunstenaars uit de gemeente Kapelle hun werken. Uit deze elf zijn door de jury drie genomineerden gekozen, te weten: Magda Lievense, Nelleke Westerbeke en Krijn Krijnsen.  Uit dit drietal vond de jury het portret van Nelleke Westerbeke er uit springen en daar is de eindkeuze op gevallen. “Onder meer de  kracht, humor en speelsheid komen uit de afbeelding naar voren.”
Een plaatselijke lijstenmaker heeft de portretcreatie van een passende omlijsting voorzien, en tevens aan de winnares een kadobon ter beschikking gesteld. Uit handen van de voorzitter van de jury ontvingen de drie genomineerden een boeket bloemen. Ook kon de winnares de hoofdprijs van 1000 euro tegemoet zien als  waardering en dank.
En wie weet komt binnenkort een expositie van alle geportretteerde kunstwerken te zien in het gemeentehuis?