Verslag Wintertijd Challenge 2013

Lees het verslag ( plus de foto’s ) van dit sportieve evenement in de Sporthal van KapelleHet volledig persbericht en in de fotoreeks de foto-impressies:

Wintertijd Challenge 2013 overtreft verwachtingen met recordbedrag van  . . . . . . € 361.500

In Sporthal Kapelle – Gezonde spieren zijn goud waard gebleken in de nacht van 26 op 27 oktober 2013. Op meer dan 100 locaties in heel Nederland is er door duizenden mensen gesport voor kinderen met een spierziekte, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting

Spieren voor Spieren. Op het hoofdevenement in het Sloterparkbad in Amsterdam werd de cheque met de voorlopige opbrengst in ontvangst genomen door ambassadeur Louis van Gaal, bestuurslid Toon Gerbrands en Oranjeteam leden Nick Driebergen, Virgil Spier en Lefke van Belkum. Het voorlopige bedrag van € 361.500,- zal de komende dagen nog verder oplopen omdat er op de verschillende locaties nog steeds geld binnenkomt, maar het is nu al ruim een verdubbeling ten opzichte van de opbrengst van vorig jaar.

Wintertijd Challenge in Optisport Kapelle

Optisport heeft met 42 deelnemende sportaccommodaties in het land ruim € 45.000 euro opgehaald. Met diverse sporten en activiteiten is een fantastische prestatie neergezet. Zo werd er o.a. gedanst, geschaatst, gezwommen en hardgelopen om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Sportcentrum Groenewoud in Kapelle  heeft samen met de Twirl en Dancefactory Kapelle € 950,- opgehaald. Wethouder Jon Herselman opende het evenement. Een uur lang werd er door alle deelnemers intensief  gedanst van 23.00u -24.00u . Het was een geslaagd uur voor het goede doel.

Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting  Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat, in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen,  gezwommen, gefietst, gezeild en nog verschillende andere vormen van sport beoefend worden. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte. Het uiteindelijke doel is om van de nacht dat de wintertijd ingaat, de landelijke sportnacht voor Spieren voor Spieren te maken waar heel Nederland aan mee wil doen. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage is hard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.

Stichting Spieren voor Spieren

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de opbrengsten van fondsenwervende activiteiten snel en effectief in ten behoeve van spierziekten onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Meer informatie over Spieren voor Spieren is te vinden op www.spierenvoorspieren.nl

Andere evenementen in de herfstvakantie:

De eerste dag van de herfstvakantie op maandag genoten 212 kinderen van dit gebeuren en op dinsdag konden zelfs 364 kinderen zich kostelijk vermaken.

En dan de Sprookjesshow: Een mooie gevulde sporthal: 518 kinderen en volwassenen hebben de Sporthal gevonden en een prachtige middag beleefd.

Wie weet: Volgend jaar weer?

Cookieinstellingen