Sint in Kapelle

Meer dan honderd kinderen en hun ouders zagen de binnenkomst van Sinterklaas in Kapelle

Wat voor veel kinderen nog een spannende gebeurtenis is, vond dit jaar ook weer in Kapelle plaats: de intocht van Sinterklaas. Zaterdag 23 november kwamen steeds meer kinderen met hun begeleiders richting parkeerterrein achterzijde Gemeentehuis van Kapelle. Rond kwart over negen stonden diverse dranghekken klaar om parkeerruimte vrij te houden en de geluidsinstallatie werd getest. Er kwamen druppelsgewijs al wat Zwarte Pieten aangelopen om de al aanwezige kinderen wat op te warmen en alvast wat pepernoten uit te delen.
De intocht vond deze keer ook met het nodige spektakel plaats: Sinterklaas was weer eens niet op tijd, maar werd met de plaatselijke brandweerauto binnengehaald, terwijl de kinderen zonet nog “Zie ginds komt de stoomboot” zongen. De reden, die de Sint voor zijn verlate aankomst opgaf, was, dat hij vandaag door zijn paard in de steek was gelaten. 
Burgemeester Stapelkamp kwam nog later, want hij wilde meedoen met de zoektocht.
In een politieauto met loeiende sirenes kwam hij aan om Sinterklaas nog te kunnen verwelkomen. Samen met kinderburgemeester Leanne werd Sinterklaas welkom geheten in Kapelle.
Daarna vertrok de Sint met zijn gevolg richting Cederhof en uiteindelijk naar ‘de Vroone’, waar het kinderfeest zou beginnen. Alleen ging Sinterklaas niet met het paard richting Dorpshuis, maar met:  . . .  een kameel !
Het geheel werd muzikaal in de juiste stemming begeleid door Showkorps Jonge Kracht.
Voor een toepasselijk filmpje, kijk ook even bij www.jongkapelle.nl
Cookieinstellingen