Afval bestaat niet . . . ?

Naar aanleiding van het persbericht van de Gemeente KapelleVorige week konden we in de Scheldepost en ook op deze website lezen over bewuster afval scheiden. Deze week legt Gemeente Kapelle meer gegevens op tafel, waar het gaat om het eventueel zelf te verwerken groente-fruit&tuin-afval, met name het composteren.

We kennen natuurlijk allemaal de groene (gft) bak. Het zelf gebruiken en verwerken van afval, dat we normaal weg zouden gooien, krijgt en verdient een steeds grotere en bredere belangstelling.
Over compost maken, daar gaat ook de publicatie van de gemeente Kapelle over.
Om te beginnen de slotregel van het lijstje (De Tien gouden regels) is eigenlijk ook wel belangrijk: “U moet een beetje lol hebben met het werken met een compostvat. Als u het niet ziet zitten, kunt u er beter niet aan beginnen”. Zoudt het ook kunnen zijn, dat een veranderde manier van leven niet een soort leerproces is? Als we steeds meer nut, noodzaak en resultaat gaan inzien van een aantal materiële zaken, dat we ook meer enthousiaster gaan worden?
Wie weet komt gemeente Kapelle volgend jaar met een informatie (presentatie) avond over “Minder weggooien is goud waard”? Ook op internet is veel te vinden over afval en composteren. Maar een goed begin zou kunnen zijn: “De Tien Gouden Regels” te lezen.
Meer informatie  (onder andere over: De Tien Gouden regels voor het werken met een compostvak <Afval Scheiden is Goud!>) is te lezen op de website van Gemeente Kapelle.
Enkele voorbeeldfilmpjes, die op You Tube zijn te vinden over Afval 
van ongeveer 9 maanden geleden:
en een filmpje van zo’n 8 maanden geleden:
http://www.youtube.com/watch?v=LtgNEJw7hiw
en een video van pakweg maart/april 2013: