Nieuwe cursussen Power Yoga en meer

Volop beweging in Dorpshuis ‘de Vroone’ in KapelleBij voldoende aanmeldingen starten in Dorpshuis ‘de Vroone’ in Kapelle onder leiding van Léonie Hofker een viertal cursussen:

Op de dinsdagmorgen: cursus Power Yoga;
Op de donderdagmorgen: cursussen Power Yoga en Relaxercise;
Op de vrijdagmorgen: cursus Power Pilates
Wat is Power Yoga:
Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga, afgeleid uit de Ashtanga Yoga.
Bij Power Yoga wordt er een mix gemaakt van de houdingen en alle houdingen worden met een flow uitgevoerd. Het is een totale lichaamstraining. 
Tijdens de training komen fysieke-, en mentale kracht, souplesse, conditie en balans aan bod, waardoor alle spieren in het lichaam worden geactiveerd, verbeterd en versterkt. Yoga betekent letterlijk “juk” = verbinding/ samenbrengen. Yoga verbindt de adem, de geest en het lichaam, waardoor je beter in balans komt met jezelf en je omgeving. Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga. Deze les is bedoelt voor mensen die net iets krachtiger willen trainen dan bij een “gewone” Yoga les.
Wat is Pilates:
De Pilates methode is een uitgebreid systeem van oefeningen waarmee je niet alleen lichamelijke aspecten als kracht, soepelheid en coördinatie traint, maar ook je concentratie zal verbeteren. Het kenmerkende van de methode is dat lichaam en geest op een heel speciale manier tegelijkertijd ontwikkeld worden. Al na korte tijd voelt je lichaam heel anders aan. De spieren in je buik, onderrug, billen en dijbenen worden sterker en daardoor zal je houding opmerkelijk verbeteren. Je gewrichten worden soepeler en rugpijn behoort tot het verleden. Doordat je lichamelijke en geestelijke fitheid toeneemt zal je ook meer plezier beleven in het leven.
J.H. Pilates schreef: “In 10 sessies voelt u het verschil, in 20 sessies ziet u het verschil, in 30 sessies heeft u een compleet lichaam.”
Power Pilates is een les voor diegenen die extra uitdaging zoeken en meer en sneller progressie willen maken uit hun training. De oefeningen worden in vloeiende bewegingen, met veel snelheid, achter elkaar uitgevoerd. Er wordt getraind op kracht, souplesse en uithoudingsvermogen van de spieren, met als resultaat een snellere spieropbouw en dus extra vetverbranding! Om je lichaam en geest weer tot rust te brengen, eindigen we met stretching en ontspanningsoefeningen.
Wat is Relaxercise:
Dat is de essentie van Relaxercise, een combinatie van diverse mind & body technieken. Onder meer Tai Chi, Yoga, Pilates, rek- en stretch oefeningen, progressieve ontspanning, meditatie, visualisatie en massage.
Relaxercise is laagdrempelig en down to earth! Het ervaren van Relaxercise is een must in een tijd waarin we lijden aan infobesitas, overmatige stress, oververmoeidheid, rug- en nekklachten, diverse ziektes en aandoeningen.
Het is een groepsles voor iedereen met een druk bestaan en een verplicht moment voor wie ontspanning nodig heeft. Het is bestemd voor mensen die moeite hebben om te ontspannen, verkorte spieren hebben en flexibeler willen worden in hun lichaam en is ideaal voor iedereen die meer balans in het leven wenst.
Relaxercise is voor iedereen toegankelijk, behalve voor klanten met ernstige lichamelijke- of geestelijke klachten. Zij passen niet in deze groepsles en hebben extra professionele begeleiding nodig.
 
“Investeer in jezelf, wees goed voor jezelf, wees zuinig op je lichaam en gun jezelf dat moment van ontspanning en rust voor lichaam en geest!”
Léonie Hofker, Pilates- en Relaxercise trainer
Meer informatie en aanmelding: www.pilatesstudiozeeland.nl
Cookieinstellingen