Nationale Voorleesdagen 2014

Foto:

en soms een echt voorleesontbijt

Weet u en jij het al? De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan! Met als aftrap: woensdag 22 januari 2014:  Het Nationale Voorleesontbijt. Peuters, kleuters en oudere kinderen kunnen (soms in pyama) luisteren naar leuke, lieve, spannende en grappige verhalen. Die worden dan voorgelezen door prominente Nederlanders of zelfs plaatsgenoten. Eén van de vorige keren konden kinderen in Kapelle genieten van een verhaal, dat verteld werd door onze eigen burgemeester A.Stapelkamp. 
Dit jaar zijn andere bk-ers aan de beurt. (bk-er = bekende kapellenaar). Enkele basisscholen hebben als reactie wat informatie naar ons gestuurd:
Beroemde namen zoals J.Herselman (onze wethouder van sport, onder andere), E. Damen (wethouder van onder andere  Monumentenzorg  ), onze plaatselijke wijkagent, Hendriek Flikweert van boekhandel Lectori, de tennistrainer, René van Boven (supermarkt en voetbalbestuur) en de dokter. Zij hebben toegezegd, dat zij op basisschool ’t Honk op donderdag 30 januari (vanaf 09.30 uur) de leerlingen gaan voorlezen.
Basisschool de Moolhoek begint  woensdag 22 januari al gelijk goed: Iemand van de Body-shop komt 69 kleuters (leerlingen) voorlezen en daarna samen een ontbijtje nuttigen. De school had zich voor deze speciale aanbieding op goed geluk ingeschreven en werd nog uitgekozen ook, dubbel geluk en genieten dus. 
Ook basisschool de Linge zal aandacht besteden aan de Voorleesdagen. Het schoolpakket van de Voorleesdagen zal binnenkort binnenkomen en de ouders krijgen een leuk boekje met tips over voorlezen.
Redactie: Zo af en toe heb ik best wel weer zin om opnieuw kind te zijn: het is best leuk om verhalen te horen en te ervaren, te fantaseren, wat de schrijver bedoeld kan hebben. Net als een hoorspel vroeger op de radio, maar dan nu met een echte voorlees-verteller. Dat klinkt dan toch net weer even anders, dan de eigen juf of meester, die ook goed kan voorlezen.
Cookieinstellingen