Oproep voor creatievelingen

In verband met 14 februari: Valentijnsdag

Zo rond half februari (om precies te zijn, dit jaar op vrijdag 14 februari) is het weer zover: het sprookjes-, knuffel-, en verliefheidsfestijn: ‘Valentijnsdag”. Maar is dit wel zo fantastisch? Even een mijmering uit de goeie, ouwe tijd:
– – – – – – – – – – – – – – –
DE BLOG VAN OPA:
Hoe is het eigenlijk ontstaan? Hadden de Neanderthalers, de oermensen ver voor de Tachtigjarige Oorlog al zoiets? Ik denk het niet, maar zeker weten doe ik het niet.
Volgens Wikipedia zou de eerste bedenker weer eens een katholieke paus kunnen zijn: “Paus Gelasius 1 riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.” Oude legenden en verhalen kennen diverse variaties op het thema en voor de echte liefhebber is dat hier te lezen:    wikipedia   
Mijn beleving van Valentijnsdag uit mijn schoolperiode was net zoiets als  een spannende combinatie van 1-april en sinterklaasavond: maar dan speciaal voor valentijnsdag iets liefs, iets leuks, iets fijns bedenken voor iemand die je stiekem leuk vond: een kaart, een boeket rozen sturen naar een geheime geliefde, met een gedichtje of een verhaaltje. Of een enkele rode roos op de stoel of op de schooltas achterlaten met een klein vouwkaartje met een lieve tekst. En dan op afstand gluren hoe de geadresseerde reageerde op je actie. Het mooie was dan, dat de ontvanger niet te weten kwam, wie die ‘geheime geliefde’ nou was.
Latere activiteiten op die jaarlijks terugkerende dag kregen meer de trend van: iets verrassends, iets leuks, moois of liefs bedenken voor je lief: zoals een presentje kopen, een boeket rozen bezorgen, of een avondje uit naar film, disco of strand met een knus etentje als afronding en daarna: . . . vul maar in…..
– – – – – – – – – – – – – – –
Nu zijn we als kapelle.nieuws.qz0.nl wel benieuwd naar uw of jullie ervaringen uit het verleden. Maar ook wat de plannen voor deze Valentijnsdag zijn. Laat het ons weten via ons emailadres, te vinden op onze contactpagina: www.kapelle.nieuws.qz0.nl/contact
Cookieinstellingen