Opluchting na ravage school in Kapelle

Naar aanleiding van het persbericht van de directeur van basisschool ’t Honk in KapelleHet moet flink schrikken zijn geweest voor alle betrokkenen, leerkrachten, directeur en bestuur van de school, toen vorige week in de nacht van zaterdag op zondag 2 februari de melding binnenkwam: “De school staat in brand !” Hulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse, zie ook ons nieuwsartikel van zondag 2 februari.

Een week later kon de directeur van basisschool ’t Honk mevrouw Wabeke ons een opgelucht persbericht sturen met de stand van zaken. Het belangrijkste is, dat er ondanks de grote schade (één leslokaal is totaal verwoest) geen gewonden zijn en de andere lokalen zijn gespaard gebleven. Daarbij komt, dat in één week tijd veel werk is verzet. Alleen is het mogelijk, dat basisschoolleerlingen (in tegenstelling tot onderstaand bericht) nog één dagje langer moeten wachten om het uitgebreide speelterrein in bezit te nemen.
Hieronder het persbericht van directie en bestuur:
In de nacht van zaterdag op zondag  werden we opgeschrikt door een grote brand op CBS ’t Honk in Kapelle. Het BSO-lokaal van de school (niet fysiek verbonden met het hoofdgebouw) werd volledig verwoest door deze brand. Dit lokaal werd door onze partner KIBEO gehuurd voor de buitenschoolse opvang. Gelukkig kon vanaf maandag de bso in het hoofdgebouw verder worden verzorgd. We zijn zeer dankbaar dat het bij 1 lokaal is gebleven en dat niemand op het moment van de brand aanwezig was in het lokaal.   

De samenwerking met de brandweer, verzekering, KIBEO, gemeente Kapelle, Bèta Breed en Alpha Scholengroep na de brand, was dermate succesvol en goed dat we nu kunnen melden dat alle kinderen maandag 10 februari alweer kunnen spelen op het plein. Het uitgebrande lokaal wordt deze week gesloopt, het plein wordt a.s. zaterdag opnieuw bestraat, het terrein wordt schoongemaakt en de vervuilde zandbak wordt schoongemaakt en hersteld.   
Oftewel……in 1 week tijd is alles hersteld en is er geen spoor meer van de brand….behalve dan dat er geen lokaal meer staat en dat de kinderen nu een groter speelplein hebben.
Hoewel de preciese oorzaak van de brand bij onze redactie nog niet bekend is, kan iedereen wel blij zijn, dat professionele hulpdiensten, vrijwilligers en verdere instanties goed werk hebben geleverd. Een brand zoals deze gaat nou eenmaal niet in de koude kleren zitten.
Cookieinstellingen