Feestdag zonder kado’s

Foto:

Nationale Complimentendag: elk jaar op 1 maart

Voor wie het nog niet wist of opgevallen was: 
Vandaag:  Nationale Complimentendag.

Misschien valt het bij sommigen wat tegen, je zult geen tastbare geschenken hoeven te verwachten. De bedoeling is nou juist niet, dat commerciële organisaties winst slaan uit deze feest- en doedag. Geen lokale festiviteiten worden rondom deze dag georganiseerd, geen speciale kermis of vuurwerkattracties, maar juist een oproep voor een persoonlijk gebaar en initiatief.
Is het niet weer zo’n overdreven gedoe-actie?
Het is maar net hoe je het bekijkt. Want waarom wordt aandacht gevraagd voor persoonlijke waardering? Ik merk zelf, dat veel mensen kritiek hebben op vanalles, wat er op hen afkomt. Bij het zoeken naar een eigen identiteit worden gemakkelijk kritieken en klachten gebruikt, om zichzelf op afstand te houden en anderen het vuile werk op te laten knappen.
Anders denken?
Het is best wel een aardig idee, om het vandaag eens uit te proberen, bij mensen die anders denken dan jij. Bedenk wat je bij die ander nou juist waardeert, geef hem/haar daar een welgemeend (niet overdreven) compliment bij en geef een luisterend oor met de opstelling: wat kan ik voor jou betekenen? Het hoeft helemaal niet in te houden, dat je het altijd eens bent met die persoon, maar een compliment, een vriendelijk gebaar en glimlach kan heel goed werken. Probeer het vandaag maar eens uit. . .
Want is niet het mooiste compliment dat je iemand kan geven:
persoonlijke en oprechte aandacht ?
Enkele tips en ideëen zijn bijvoorbeeld te vinden bij:
www.beleven.org : Complimenteren doe je zo
Cookieinstellingen