Natuurspeelbos Kapelle geopend

Opening Natuurspeelbos door Staatsbosbeheer, Gemeente Kapelle en Scouting KapelleAchter de Scouting in het Kapelse Bos is het nu in volle glorie te vinden: Een super leuk en natuurlijk speelterrein van, door en voor kinderen en voor iedereen die hiervan wil genieten.

Zaterdag 15 maart 2014 op 10.00 uur was de opening. Scouting Kapelle, één van de grootste scoutingverenigingen in Zeeland was natuurlijk ook van de partij. Naast Staatsbosbeheer, Gemeente Kapelle, Technasium Calvijn College heeft de scouting ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze unieke speelplek.
Kees de Lange van Staatsbosbeheer, Jon Herselman, wethouder Sport (Gemeente Kapelle), Mare van den Heuvel (kinderburgemeester Kapelle) hielden een korte toespraak voor het toegestroomde publiek (naast scouting ook familieleden en andere belangstellenden).
Het belang, totstandkoming, doel en gebruik van dit deel van Kapelle, dat met zijn vele mogelijkheden in natuur en spelbeleving een mooie buitenspeelkans voor de jeugd mag zijn.
Na de plechtigheid, onthulling van het informatiebord van het speelbos kregen scoutingleden opdracht tot de gebruikelijke, wekelijkse handelingen; hijsen van de vlag en het voorlezen van de padvinderswet. Aspecten waar scouts (padvinders) zich sterk voor willen maken, maar die  best ook wel voor meer mensen mogen gelden: over: eerlijk zijn, trouw, hulpvaardigheid, elkaars broeder willen zijn, voorkomend en sportief, zorg hebben voor de natuur, gehoorzaamheid, doorzettingsvermogen, spaarzaamheid en eerbied voor zichzelf en voor anderen.
Daarna legde één van de akela’s (leidsters) uit wat de bedoeling was van het te spelen kinderspel met competitie-element, met als doel munt te slaan uit dit evenement, via kaarten verzamelen en muntstukken op te sporen.
De dag begon bewolkt en fris, maar met het doorbreken van de zon voorspelt dit gebeuren een goede start van het voorjaar. Zodat kinderen en andere natuurliefhebbers met dit natuurspeelbos nog vele decennia vooruit (en plezier) kunnen hebben.
Zie ook ons artikel op: Nieuwe natuurspeelplek Kapelle
Cookieinstellingen