Introductie op Open Huizen Dag

Foto:

Open Huizen Dag 5 april kan goed in de smaak vallen voor wie appeltaart lust, want . . .Wie Dagblad De Telegraaf op vrijdag 4 april openslaat kan het misschien al ruiken: een geurende en smakelijke Open Huizen Dag komt er aan.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars wil samen met De Telegraaf de Open Huizen Dag met een ludieke actie onder de aandacht brengen. Appeltaart doet de woordvoerder van de NVM denken aan huiselijkheid en gezelligheid, maar is op die dag bedoeld als warm welkom.
Zo’n 50.000 woningen zullen aanstaande zaterdag 5 april vanaf 11.00 uur hun deuren openen voor belangstellenden en vooral voor geïnteresseerde potentiële kopers. Zonder speciaal een afspraak te maken mag ieder een kijkje komen nemen. En wie wil kan op internet bijvoorbeeld op funda.nl alvast wat voorinformatie lezen.
Onderzoek van de NVM wijst uit, dat huizenverkopers hun woningen 2 keer sneller verkocht krijgen, als mensen die niet meedoen. Hoge verwachtingen heeft Roeland Kimman, woordvoerder van de NVM, want “de lente-editie trekt volgens traditie meer woningverkopers en kopers dan de herfst-editie.” 
De aangemelde adressen staan zaterdag nog tot ongeveer 15.00 uur open voor publiek.
Cookieinstellingen