Is het strand bij Wemeldinge wel veilig?

Foto: Wemeldinge

Extra informatie voor strandgangers is beschikbaarVakantiegangers die willen genieten van zon, zee en strand hebben er weer een handig info-appje bij: de Zwemwater App. Op deze App kan de gebruiker vinden welk zwemwater (uit 800 locaties) veilig genoeg  is om een verfrissende duik te nemen. Waterschappen hebben deze App woensdag 30 april gestart en deze is op elke soort smartphone beschikbaar.

De actuele gegevens komen van de website: www.zwemwater.nl en komen tot stand uit samenwerking van provincie, waterschap, rijkswaterstaat en omgevingsdiensten. Op deze website is informatie te vinden over waterkwaliteit, lokale voorzieningen (zoals parkeermogelijkheid, bereikbaarheid en horeca) en eventuele maatregelen.
Mocht een zwemmer toch nog vragen hebben over een zwemplek kan hij/zij (in Zeeland) bellen met de zwemwatertelefoon: 0118 – 63 19 67
Naast bovengenoemde info kan een zwemmer op de Zwemwater App en op www.zwemwater.nl een aantal handige tips vinden over veilig zwemmen. Zo kan een zwemmer zo veel en goed mogelijk van het zwemwater blijven genieten.
Cookieinstellingen