Gedenkplechtigheid 4 mei Kapelle

Jaarlijkse dodenherdenking in Kerk Kapelle en bij het monumentOnder grote belangstelling werd zondagavond 4 mei door honderden aanwezigen de herdenking van de gevallenen in een gedenkdienst in de Hervormde kerk van Kapelle en bij het monument bij de kerk bijgewoond. Om ongeveer 18.40 uur vertrok een stoet voorafgegaan door leden van de Pipes and Drums, Oud-miliktairen en militairen, Scouting Kapelle vanaf het station richting Hervormde Kerk.

Naast de overdenking door dominee L.C.P. Deventer, de improvisaties  en orgelstukken van Jehan Alain en Johann Sebastian Bach, F.Mendelssohn-Bartholdy door organist Henk G. van Putten, werden ondermeer door kinderen de namen van de gevallenen opgelezen, gedichten voorgedragen door Maartje Nijssen en de kinderburgemeester Mare van den Heuvel. Ook loco-burgemeester Jon Herselman hield een overweging.
De gedenkdienst in de kerk is nog terug te luisteren via website van kerkdienstgemist.nl
Na de kerkdienst verlieten de aanwezigen de kerk voor de plechtigheden bij het monument.
Trompettist speelde de ‘Last Post’ en om 20.00 uur was het enkele minuten stil.
Kransen en bloemen werden onder andere gelegd door Brandweer Wemeldinge, Oranjeverenigingen, de Scouting Kapelle, Militairen en Oud-Militairen, Jeugd Kapelle, en Gemeentebestuur van Kapelle. 
Harmonieorkest ‘Ons Genoegen’ speelde toepasselijke liederen.
Na het defilé langs het monument konden aanwezigen van de gelegenheid gebruik maken voor herinnering en ontmoeting in de kerk en eventueel gebruiken maken van koffie en frisdrank.
Cookieinstellingen