Wemeldinge: weer een Blauwe Vlag

Foto:

De reden waarom een Blauwe Vlag zo belangrijk is voor de Wemeldingse JachthavenVanmorgen, om precies te zijn donderdag 8 mei om 11.30 uur, zijn de door de Internationale Jury (FEE International, Denemarken) in IJmuiden aan Zee weer de blauwe vlaggen toegekend aan Jachthavens (en stranden) in Nederland.

Wat betekent zo’n Blauwe Vlag?
De Blauwe Vlag (een initiatief van de Foundation for Environmetal Education) is het oudste en meest succesvolle milieukeurmerk in de wereld en bedoeld voor stranden en jachthavens. Tientallen landen doen er aan mee, meer dan 3500 standen en jachthavens zijn daarbij betrokken. Voor de toerist is dit eco-label een internationaal herkennings- en kwaliteitssymbool voor veilige en schone stranden en jachthavens. Belangrijke eisen stelt de keurmerkverstrekker, zoals onder meer maatregelen op het gebied van waterkwaliteit, strenge veiligheidseisen, afval- en vuilwaterverwerking, electriciteitsvoorzieningen, informatieverstrekking over milieuzaken en milieuactiviteiten. Jaarlijkse inspecties onderzoeken of betreffende locaties nog steeds voldoen aan de kwalificaties.
Waarom Blauwe Vlaggen?
De SKVK (Stichting Keurmerk Veiligheid en Kwaliteit, in 1996 opgericht door ondernemers) wil ondernemers in toerisme en recreatiebranche stimuleren kwaliteit en veiligheid te verbeteren (en instandhouden) van hun accomodaties. Daartoe werkt de stichting onder andere via projecten samen met gemeenten, brancheorganisaties (RECRON, HISWA Vereniging, ANWB, KHN) en overige instanties. Bij de ondernemer dient het niet alleen te draaien om winstgevendheid, maar ook om kwaliteit,  veiligheid en de effecten op milieu, medewerkers en niet in de laatste plaats ook om de gasten.
De blauwe vlag is één jaar geldig en moet daarna weer verdiend worden.
Als de berichten juist zijn, zal de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag FEE aan de Jachthaven van Wemeldinge vandaag ook weer een Blauwe Vlag (2014) toekennen.
Niet alleen de Wemeldingse Jachthaven (nummer 83 op de lijst van 100), maar ook Jachthavens bij Sint-Annaland, Middelburg (WSV de Arne), Brouwershaven (2x), Bruinisse, Scharendijke en
in de Bevelanden: Wilhelminadorp,  Kats, Kamperland, en een bijzondere vermelding: Kortgene (Delta Marina). Deze jachthaven mag bij de blauwe vlag ook de groene wimpel voeren, dat wil zeggen: deze locatie heeft extra inspanningen geleverd voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Meer informatie: www.blauwevlag.nl
Cookieinstellingen