Kunst kijken in Wemeldinge

Foto:

Jaarlijkse editie van Kunst- en Natuurroute in twee delen in Wemeldinge

Kunst- en Natuurroute Wemeldinge 2014:
Het thema van de Kunst- en Natuurroute, die dit jaar op vrijdag/zaterdag/zondag 6,7 en 8 juni op diverse locaties in Wemeldinge wordt gehouden is: ‘Windkracht 8’. Dan wordt deel één gepresenteerd van een jaarlijkse rondgang in het bekijken van kunstwerken gemaakt door plaatselijke en interlokale kunstenaars van diverse pluimage.

Wind in beweging:
“Kun je de wind zien?” vraagt een kind aan zijn moeder. “Nee, jongen, de wind zelf is niet te zien, alleen wat de wind beweegt, zoals de bomen, het water tegen de boulevard of een fietser met windje tegen.” Wat de wind in beweging heeft gezet (het lijkt wel een Pinksterthema), kunnen we zien het komende weekend in Wemeldinge.
Wat is er allemaal te zien?
Kunst-keuze genoeg. Wat de één hoogwaardige Kunst noemt, ziet de ander er een kunstige handvaardigheid in, terwijl bij een derde juist de handen beginnen te jeuken om ook eens aan de slag te gaan.  Er is beeldende kunst van schilderijen, voorwerpen en ander niet nader te noemen werk te bekijken.
Waar is dat dan te bekijken?
In Wemeldinge kan een route gevolgd worden van Haven tot Kerkweg, vanaf de pas gerestaureerde monumentale Maartenskerk  tot en met adressen in Wemeldingse Zandweg, Chezeeweg, Dorpsstraat en Wilhelminastraat tot en met het Peilhuisje van Wout Kole, op de Middensluis.  Diverse particuliere adressen geven belangeloos Open Huis en krijgt iedereen de kans om kunstwerken en kunstenaars te zien.
Wanneer:
Deel een: Kunst- en Natuurroute Wemeldinge 2014 op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juni vanaf 12.00 tot 17.00 uur, (alleen zaterdag tot 18.00 uur).
Deel twee van de route (eigenlijk een herkansing) is te zien op het voorlaatste weekend van augustus, te weten: zaterdag 23 en zondag 24 augustus, dan dus maar twee dagen.
Officiele opening van de Kunst- en natuurroute vindt plaats op vrijdag 6 juni om 17.30 uur in Hotel Wemeldinge, Noordelijke Achterweg 62, Wemeldinge.
Meer informatie over wie, wat, waar is te vinden op www.kunstroute.net
Cookieinstellingen