Kerken zetten deuren wijd open

Drie kerken in regio Kapelle zetten deuren wijd open: Om de schoonheid van het gebouw te ervaren, verhalen te horen, tentoongestelde werken te bekijken of om gewoon door de stilte van de kerk te lopen.1. Om te beginnen de pas gerestaureerde Maartenskerk in Wemeldinge aan de Kerkweg, tegen de rand van het dorp: Het is een kerk in twee delen: een aparte koorkerk en het schip van de kerk. Deze zijn van elkaar gescheiden onder meer door het koorschot.

Over het ontstaan en het gebruik van de kerk, de restauraties, de legendes en het bijzondere verhaal rondom het kerkorgel: U kunt daarover op die momenten meer te weten komen: Geopend: elke woensdag- en zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur, plus op 6, 7 en 8 juni, 23 en 24 augustus van 12.00 – 17.00 uur en op Nationale Monumentendag 13 september tussen 10.00 – 15.00 uur.
2. De voormalige Gereformeerde kerk in Kapelle, die heeft een jongere historie en is sinds de tweede helft van 2013 in gebruik genomen door de enige Orthodoxe Koptische kerk in Zeeland heet nu: de Heilige Maagd Maria & Sint Arthanious Kerk, is gevestigd aan de Biezelingsestraat 67 in Kapelle. Openingstijden: op donderdagmiddagen: 3, 17 en 31 juli ,14 en 28 augustus van 12.00 tot 15.00 uur.
3. De toren van de Hervormde Kerk in Kapelle kunt u al op afstand zien. Het is het visitekaartje van het dorp. De toren, die tot aan de spits gemetseld is, wordt versierd door vier hoektorentjes. Ook in deze kerk is veel te zien: Net als in de Maartenskerk van Wemeldinge is hier een historische herenbank te zien, maar ook een kanunnikenbank, apostelbeelden, beelden van kerkvaders. Daarnaast is deze zomer een tentoonstelling te zien van doopjurken, doop-, en belijdeniskaarten. Adres: Kerkplein 2, Kapelle.
Open: De kerk is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag in de maanden juni, juli en augustus tot en met de Nationale Monumentendag voor publiek tot en met zaterdag 13 september open tussen 14.00 en 17.00 uur. 
Cookieinstellingen