Snoeien in de zomer van fruitbomen

Foto:

Demonstratie over snoeien van fruitbomen in de zomer: zaterdag 14 juni bij Fruitteeltmuseum, KapelleFruittelers weten het natuurlijk wel, dat fruitbomen snoeien in de zomer juist in het belang van boom en vrucht kan zijn. Want na de bloei blijven vaak teveel vruchten aan een tak hangen om tot een volwaardige appel-, of perevrucht te kunnen uitgroeien. 

Daar komt nog bij, dat regelmatige snoei ervoor zorgt dat de boom niet dichtgroeit en dat vruchten door dunning voldoende ruimte en licht krijgen om te groeien en te kleuren.

Het door schimmels aangetast hout en blad wordt bij de snoei verwijderd, zodat verspreiding van ziekten, zoals schurft en meeldauw kan worden voorkomen.
Zomersnoei en dunnen van fruitbomen,
Demonstratie in de museumtuin van het Fruitteeltmuseum
op zaterdag 14 juni vanaf 14.00 – 16.00 uur

Fruitteeltmuseum, A.M.G.Schmidtsingel 1, Kapelle
Toegang: € 6,- per persoon / donateurs en museumkaarthouders gratis
De belevenis van cultuur en geschiedenis van fruit en fruitteelt in Zeeland en speciaal in Zuid-Beveland is fruitig te zien in het Fruitteeltmuseum. Daarnaast nodigt een museumtuin vol met oude fruitboomrassen, een winkel en een museumcafé uit om een kijkje te nemen en met volle teugen te genieten van het kleurige, smaakvolle en het fijne van de onvolprezen fruitopbrengst in de kern van Zeeland.
Naast de demonstratie in de museumtuin is in het museum een expositie te zien van de kanttentoonstelling ‘Kapelle4tKant’. Ook kan er fruit worden geveild met een echt werkende authentieke veilingklok. 
Het hele jaar door zijn er steeds activiteiten in, bij en via het Fruitteeltmuseum, dat een kijkje op de website van het Fruitteeltmuseum de moeite waard is:  www.fruitteeltmuseum.nl
Cookieinstellingen