Hart-verwarmender en Hart-veiliger

Vanuit Kapelle: meer aandacht voor het hart in meerdere dimensiesGemeente Kapelle biedt vrijwilligers van Hartveilig Wonen een Kiss-of-Life aan. Nee denk, nou niet, dat medewerkers van de gemeente als Zeeuws Meisje verkleed . . .

Nee de Kiss-of-Life is een beademingsdoekje, dat uitgedeeld wordt aan vrijwilligers, die capabel zijn om hartreanimaties (met AED-apparatuur) te kunnen uitvoeren.
Kiss-of-life is een hygiënisch doekje, dat in noodsituaties (bijvoorbeeld ademstilstand) een hulpmiddel is bij (hart-reanimatie en) mond-op-mond-beademing.
Gemeente Kapelle verstrekt deze doekjes (met handleiding en sleutelhanger) gratis als blijk van waardering voor (eventuele komende) inzet bij noodsituaties.
De vrijwilligers kunnen genoemde doekjes ophalen van 16 juni tot en met 12 juli tijdens openingstijden bij het gemeentehuis Kapelle, Dorpshuis ‘de Wemel’ en Dorpshuis Schore.
Meer informatie over Hartveilig-Wonen is te lezen via: deze gemeentelijke webpagina.
Op deze webpagina is het bericht van burgemeester Stapelkamp te lezen ten aanzien van het Rode Kruis Kapelle.  Daarin feliciteert hij deze organisatie met hun zestigjarig bestaan.
Cookieinstellingen