Kijk eens naar andere kant in Kapelle

Foto:

Kantactiviteiten in Fruitteeltmuseum Kapelle

Fruitteeltmuseum Kapelle doet dit jaar mee aan ‘Zeeland Zet Kant in beeld’:

Wat heeft kant met fruitteelt te maken? In dit geval meer dan menigeen denkt.

De kant-tentoonstelling ‘Kapelle 4t kant’ heeft als thema ‘Fruit’. Unieke voorwerpen en werkstukken gemaakt van Kloskant, Naaldkant en Lierse Kant liggen te wachten op belangstellenden. Op twee open middagen is er ook nog iets speciaals te beleven:
Zaterdag 21 juni vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur): 
Na betaling van de entree kunnen bezoekers gratis hun meegebrachte streekdrachtkant laten beoordelen op orginaliteit en herkomst. Zo krijgt een stukje huisvlijt toch ook een extra waarde voor de eigenaar.
Woensdag 25 juni vanaf 14.00 uut (tot 16.00 uur):
Deze middag worden deelnemers echt aan het werk gezet in een workshop van Kloskant, Naaldkant en Lierse Kant. Zelfs alle kinderen, kleinkinderen, buurkinderen mogen meedoen.Kinderen tot 18 jaar mogen voor € 7,50 meedoen, de ouderen betalen € 15,00 per persoon. Genoemde prijzen zijn inclusief entree en materiaal. (Aanmelden voor 21 juni)
Kantvereniging ‘de Ortolaan’ organiseert bovengenoemde activiteiten. Samen met drie andere Zeeuwse Musea (Museum Schotse Huizen in Veere, Museum De Meestoof in Sint-Annaland en Museum De Bevelanden in Goes) wordt Kant onder de aandacht gebracht. Dit  tentoonstellingsproject duurt tot en met 1 november 2014. Meer informatie over de kanttentoonstelling in Zeeuwse Musea is te lezen op: www.zeelandzetkantinbeeld.nl.Za
Zaterdag 21 juni vanaf 14.00 tot 16.00 uur: Beoordeling streekdrachtkant

Woensdag 25 juni vanaf 14.00 tot 16.00 uur: Workshop zelf kant maken.
Fruitteeltmuseum, Annie MG Schmidtsingel 1, Kapelle
Digitale informatie via. www.fruitteeltmuseum.nl
Telefonische informatie via: 0113 – 34 49 04
Cookieinstellingen