Afsluiting Kindervakantieweek 2014

Rommeldam Kapelle zit er weer op, de slotavond is voorbij.Als de 45ste kindervakantieweek Rommeldam in Kapelle voorbij is weten de basisschoolkinderen het wel: dan is de grote zomervakantie weer bijna voorbij. Meer dan drie honderd kinderen zijn de hele week bezig geweest met hutten bouwen, spelletjes doen en ander vermaak.In ieder geval kunnen ze terugzien op een enerverende, leuke week.

Deze donderdagavond de 14de augustus konden ouders en eventueel andere begeleiders meegenieten van de slotacts, die de verschillende groepen op het podium konden opvoeren. Dat kon variëren van meedansen met de “Macarena” tot en met de meest bekende tophits en ook de Vogeltjesdans was er weer bij.
Maanden van tevoren zijn de organisatoren al bezig met de voorbereidingen. Want zo’n grote groep kinderen plus in totaal negentig vrijwilligers goed en veilig aansturen lijkt misschien kinderspel, maar daar komt wel meer bij kijken.  Bij de prijsuitreiking kon de leiding zich ook van hun beste kant laten zien, door opvoering van een eigen meezinglied.
Wethouder M. Kleppe mocht drie prijzen uitreiken voor de mooiste hutten, of in dit geval de mooiste piratencreaties, want het thema van deze week ging over ‘Piraten’. 
De derde prijs was voor groepen 8 en 9 een gezamenlijk bouwwerk van ‘Het Achterschip’en de vrijbuiter van het voorschip. Tweede prijs kregen de bouwers van R.D. de Papagaai (let wel: niet de Mamagaai!). En met de eerste prijs mochten de werkers van de ‘Black Pirates’ zich de kampioenen noemen.
Leiding en vrijwilligers werden onder luid applaus dank gebracht voor hun inzet. Een speciale dank was er ook voor de tientallen sponsoren, die ook dit jaar deze creatieve en sportieve kindervakantieweek financieel mogelijk maakten. Al met al een geslaagde afronding. Morgen vrijdag is het afbreken geblazen en alvast vooruit denken naar de volgende kindervakantieweek, die dan vast wel weer in Wemeldinge plaats zal vinden.
Cookieinstellingen