Wordt dit onze toekomstige vakantie?

Foto:

Zondagcolumn van Cees Mav, meedenker bij kapelle.nieuws.qz0.nl

Vakantie?
Het zou zomaar kunnen, dat iemand over een aantal jaren aan ons de volgende gebruikelijke vraag stelt: “En ben jij al op vakantie geweest en zo ja, hoe was het?” Dat we op die vraag zouden antwoorden: “Nou, ik heb wèl twee (drie) weken vrij gehad, maar ik ben niet naar het strand geweest, niet naar een camping in Frankrijk, niet op vliegreis naar een ver land, niet gaan wandelen, fietsen, skiën en ook geen andere sportieve, culturele weken meegemaakt, maar ik heb me op een zolderkamer opgesloten om te lezen.”
Verbaasd?
Dat zoiets verbaasde reacties kan oproepen, lijkt me logisch, alhoewel . . . 
Handleiding met consequenties:
Wie de handleidingen van computerprogramma’s en andere digitale wonderen der techniek op zijn computer/tablet enzovoort downloadt, weet gaandeweg wel waarom: De Algemene, Bijzondere en Specifieke Voorwaarden zorgvuldig doorlezen, die proberen te begrijpen om er tenslotte volmondig akkoord mee te kunnen gaan, vereisen tegenwoordig een grondige studie. Zelfs loslopende, doorgewinterde Engelsen en Amerikanen moeten op specifieke technische en/of juridische Engelstalige vragen wel eens het antwoord schuldig blijven.
Abracadosia!
Als het gaat om ‘sophisticated remote conditions, terms of replacing data security systems in the cloud‘ en dat soort termen, word ik het (engelse) spoor een beetje bijster. Zelfs als ik de vertaal-modus op het computerscherm aanzet, wordt de gedetailleerde uitleg van de inhoud voor mij zelfs nog onbegrijpelijker. Ja, inderdaad: “Een nieuwe taal leren opent het perspectief miljoenen mensen verkeerd te begrijpen”, is zeker een citaat van iemand die uit ervaring spreekt.
Holiday-Hint?
Wie weet heeft ons onvolprezen reisbureau voor komend vakantieseizoen alvast in de aanbieding: “International Symposium, No Worries About Internet: Twee weken lang workshoppen, lezingen en workouts op Schiermonnikoog”. Kunnen we misschien nog wat sporten in de pauzes, een beetje relaxed bijbruinen onder het genot van een exotisch drankje en bijpraten met buitenlandse gasten. Dat scheelt ons in de toekomst misschien wel een bak geld aan schadeclaims van buitenlandse organisaties en hebben we nadien nog interessante belevenissen te vertellen ook.
Met knipoog en vriendelijke groet, Cees Mav

Reacties

Cookieinstellingen