Wanneer beginnen de scholen weer?

Foto:

Veilig Verkeer Nederland start jaarlijkse campagne voor veilige (school-)fietsroutes

Een veilig begin is heel wat waard

Als het goed is kunnen de meeste basisschoolleerlingen vanaf maandag of dinsdag 25 of 26 augustus de schoollokalen weer opzoeken. Al zullen een aantal kinderen het geluk hebben mee te mogen rijden, velen zullen de benenwagen of (nog meer) de fiets van stal halen om op school te komen. Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is heeft Veilig Verkeer Nederland weer de campagne opgepakt om ook andere verkeersdeelnemers attent te maken op de kwetsbaarheid van fietsende, schoolgaande kinderen.

Tips via persbericht van politie.nl voor ouders van aspirantscholieren:
1. Kies een veilige route;
2. Zorg ervoor dat bagage veilig meegenomen kan worden;
3. Oefen de route met uw kind;
4. Waarschuw uw kind nooit met drie of meer naast elkaar te fietsen;
5.Zorg voor een veilig fiets.
Veilig Verkeers-bewustzijn
Spandoeken worden op in het oog springende plekken opgehangen. Op diverse scholen is tijd vrijgemaakt voor verkeerslessen. Ook organiseert VVN schoolprojecten om kinderen bewuster en veiliger om te laten gaan met het verkeer. Zo is er speciaal voor kinderen een weekkrant (Kidsweek) en een speciale VVN-website voor kinderen en de single en videoclip ‘De Baas’. ‘De Baas’ werd opgenomen met hiphop-artiest Monsif en wordt cadeau gedaan aan alle basisscholen in Nederland. De song is ook te downloaden via iTunes.
In beeld en geluid:
Onderstaand filmpje laat zien hoe het Verkeersplein (initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Shell) bij een school in Asten (ten oosten van Eindhoven) in de praktijk uitwerkte (oktober 2013):
En een filmpje vanaf het Raadhuisplein in Boxmeer van juni 2014:
een recente videoclip van Veilig Verkeer Nederland
Cookieinstellingen