Jaarlijks Overvliegfeest Scouting Kapelle

Jaarlijkse festiviteit met de oudsten van de bevers, welpen en shantiwelpen van Scouting Ridder Van Der Maelstede-groep KapelleElk jaar is het een uniek gebeuren bij de Scouting: De oudste leden van de Bevers, de Welpen en Shantiwelpen mogen verkassen: ( ‘overvliegen’ wordt het genoemd) naar een volgende speltak. De betrokken leden van de scouting moeten (geholpen door overige leden) een parcours doorlopen (of doorvliegen), waarbij ze een aantal opdrachten vervullen. Zo mochten de deelnemers afgelopen zaterdag 6 september op zoek gaan naar goudstukken.

Reden van het ‘overvliegen’ is, dat op deze manier ruimte vrijkomt voor nieuwe leden, jongens en (vooral) meisjes, jong en oud, dus ook volwassenen zijn van harte welkom.
Bij de meeste leeftijdsgroepen kunnen nieuwe kinderen zich aansluiten, maar de jongensgroep van 7 tot 11 jaar (welpen) is dusdanig populair dat daar momenteel een wachtlijst is. Kinderen kunnen daarbij wel komen proeven of scouting wat voor ze is, maar zullen dan nog wel moeten wachten om zich als lid in te schrijven. Daarom is de scoutinggroep dan ook weer op zoek naar (volwassen) vrijwilligers die de leidingteams of ondersteuningsteams willen komen versterken. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer kinderen kunnen genieten van het plezier en de ontwikkeling die scouting de jeugd biedt. 
Op de website van www.scoutingkapelle.nl/ staat meer informatie over de scouting, lidworden, speltakken en dergelijke. Wie een keer wil komen kijken kan het beste een email sturen naar: info@scoutingkapelle.nl
Zowel ouders als kinderen mogen komende zaterdag gratis komen proefdraaien bij het scoutinggebouw (‘Slot Maelstede’) aan het Bospad (= aan de Vroonlandseweg).
Indeling van de verschillende groepen: 
‘sMorgens zijn 
  • Bevers (5-7 jaar, gemengd), bezig van 09.30 tot 11.30 uur,
  • Welpen (7-11 jaar, jongens) bezig van 09.30 tot 11.30 uur en 
  • Shantiwelpen (7-11 jaar, meisjes) bezig van 09.30 tot 11.30 uur; 

’s Middags van

  • 14.00 – 17.00 uur Scouts (11-15 jaar,gemengd), 
  • 13.30 – 16.30 uur Explorers (15-18 jaar, gemengd) en 
  • 19.30 – 21.30 uur Stam (18-23 jaar gemengd)
Onderstaande film geeft een impressie van het jaarlijkse ‘overvlieg-feest’ van zaterdag 6 september in de omgeving van het scoutinggebouw en het Kapelse (speel-) Bos:
Cookieinstellingen