Strijd tegen Ambrosiaplant

Foto:

Wageningen Universiteit komt met waarschuwing(Bronnen: www.wageningenur.nl en www.vwa.nl):

Wie de hooikoorts-kenmerken aan den lijve meemaakt, kan het ook beamen: van pollenallergie kun je niet echt vrolijk worden. Tranende ogen, een flinke snotterende neus en een rot gevoel dat maar voortduurt. Maar ja, je hele leven in de sneeuw blijven spelen of constant aan het Noordzeestrand verblijven is ook niet direct een optie. Nee, hooikoorts-allergie is geen pretje.
Eén van de planten waar een grote groep mensen allergische klachten van kunnen hebben is de Ambrosiaplant. De plant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De pollen zijn sterk allergeen en kunnen reacties veroorzaken bij sommige mensen die hiervoor gevoelig zijn. De plant bloeit vanaf eind augustus tot en met oktober. Als deze plant  zich massaal in Nederland zou vestigen kan dit het hooikoortsseizoen met wel 2 maanden verlengen.
Ook al hebben de planten niet de voorkeur voor onze Zeeuwse provincie, wil het nog niet zeggen, dat de Ambrosiaplant  hier niet kan voorkomen. Allertheid is ook hier op zijn plaats.
Meer informatie is te vinden op de websites van:
  • www.ambrosiavrij.nu (onder andere kenmerken van de plant, fotomaken en melden, eventueel verwijderen en verdere informatie);
  • www.pollennieuws.qz0.nl (met onder andere het actuele pollennieuws, maar ook de gratis te downloaden gratis iPhone App (Ambrosiamelder) en de gratis Android App;
  • www.natuurkalender.nl met onder andere meer beschrijvingen over de plant, hooikoorts, de bestrijding van de plant.
Het onderstaande filmpje (van enkele jaren geleden) geeft ook extra (achtergrond) informatie:
Cookieinstellingen