Wie doet er mee op Burendag 2014?

Foto:

Naast diverse dorpsfeesten is deze maand ook: Nationale Burendag: 27 september

Nationale Burendag:

“Een goede buur is beter dan een verre vriend” is een bekend spreekwoord.

Vanaf 2006 vieren diverse buurten in Nederland al dit buurtfeest. Als organisatoren hebben toen Nederlands grootste koffiemerk en het Oranjefonds het initiatief opgepakt om zoals ze zelf zeggen: “Waar buren elkaar ontmoeten, worden buurten leuker, socialer en veiliger.” Over hoeveel buurten en projecten gaat het in Nederland? Om precies te zijn dit jaar doen al minstens 4167 buurten mee. 
Speciale Dag:
De officiële Burendag staat in Nederland genoteerd op zaterdag 27 september. Maar ook op vrijdag de 26ste of zondag 28 september kunnen buurtprojecten plaatsvinden. Natuurlijk staat iedereen vrij om op andere dagen of weekenden eigen initiatieven te organiseren, maar door de landelijke publiciteit, is een duwtje in de rug wel een goede zaak. Goede relaties met de buren kunnen wel eens onbetaalbaar blijken te zijn.
Welke ideeën zijn er zo al?
Burendagen variëren in thema’s als: een gezamenlijk koffieuurtje/barbecue tot opknapproject schoonmaak en verfraaiing kinderspeelplaats, demonstraties plaatselijke ehbo tot en met een puzzeltocht voor en met kinderen. Voor grotere projecten zijn zelfs bijdragegelden beschikbaar, maar daar moet wel tijdig op ingeschreven worden (www.oranjefonds.nl). Misschien wie daarvan gebruik wil maken een idee voor Burendag 2015? Kijk maar eens op www.burendag.nl
Eigen ideetje?
Dus wie voor dit jaar het idee wil oppakken, trek de stoute (of eventueel de zoete) schoenen aan en organiseer iets leuks in de buurt. En wie weet kan een lekkere appeltaart bakken (of kopen) het begin worden van iets moois.
Een aardig filmpje over de Burendag(2011) in Tegelen:
en over het Oranjefonds:
Het zal je maar gebeuren(2010) , dat Koning en Koningin even komen koffiedrinken . . . .
Cookieinstellingen