Zeeuwse vlag uit bij kerk Kapelle

Tien-jarig jubileum bij de inloopmorgen in Hervormde Kerk van KapelleTussen zeventig en tachtig bezoekers kwamen deze maandagmorgen 6 oktober naar de kerk aan het Kerkplein in Kapelle. Al tien jaar lang staan elke eerste maandagmorgen van de maand de kerkdeuren wijd open voor bezoekers. Even gezellig bijkletsen over toen en nu onder genot van koffie, thee en een glaasje. En elke keer is er wel een bijzondere verrassing te beleven. De ene keer kan het een klederdrachtkoor zijn met zang en muziek, de andere keer komt een wijkagent nuttige en interessante dingen vertellen.

dut4kex51a9hjipgq26mtbd78

Enkele mensen uit de diaconie van de kerk (ondermeer Gré, Wilma, en Huib) wisten in 2004 het idee te lanceren om de ruimte van de koorkerk in te zetten als ontmoetingsplek. Elke eerste maandagmorgen vanaf 10.00 uur kan ieder die dat wil een kijkje komen nemen en gezellig een babbeltje maken. Gemiddeld nemen wel zeker vijftig mensen hiervan gebruik.
Deze morgen werden dan ook de initiatiefnemers en ook de kosters in het zonnetje en de bloemetjes gezet.

fcn6mq1l5719a2mmecvnbkrz1

Enkele mensen hielden een korte toespraak zoals de voormalige burgemeester Kramer, alsook de huidige burgemeester Stapelkamp.

ut9wbgm8x03g0vjp7gu4tcirq

Speciale gasten van deze morgen waren Jan en Jopie Minnaard die een levend Zuid-Bevelandstalig programma brachten van ernst en vrolijkheid. In het eerste deel werden verhalen rondom oorlog en bevrijding verteld. In het tweede deel kwamen vrolijke gebeurtenissen aan bod in het bekende streekdialect. Ook mocht ieder meepraten over populaire oude zeeuwse woorden en uitdrukkingen.

Deze morgen werd besloten met een smakelijke afronding. Dit is dus echt een moment, waarin dorpsbewoners elkaar op een gezellige manier kunnen treffen. En dat kan onder andere elke eerste maandagmorgen van de maand in de kerk aan het Kerkplein van Kapelle: Inloopmorgen (vanaf 10.00 uur)

Cookieinstellingen