Lieveheersbeestjes gezocht

Foto: Pixabay.com/Foto: Oldifan

In de meivakantie organiseert het Fruitteeltmuseum weer een leuke, creatieve activiteit voor kinderen (van 6 tot 10 jaar): Thema is deze keer: Lieveheersbeestjes

Woensdagmiddag 6 mei kunnen kinderen zich bezighouden met het maken van en het zoeken naar deze nuttige dieren in en bij het Fruitteeltmuseum, Kapelle.

Gewapend met penseel, schaar en met behulp van hout, wol, verf en ander natuurlijk materiaal krijgen kinderen de taak een zo goed, leuk en vooral creatief mogelijke gelijkenis van een lieveheersbeestje te maken.

Naast het creatieve gedeelte volgt er door de kinderen ook een speurtocht in de museumtuin naar de levende en meestal wat kleiner uitgevallen levende wezentjes.

Met loepjes leren de kinderen niet alleen het soort lieveheersbeestje, maar ook andere insecten te herkennen.  Kortom alles staat in het thema van het lieveheersbeestje in het voorjaar tijdens de bloesem van het fruit.

Waarom zijn lieveheersbeestjes zo bijzonder? Ze lijken niet alleen schattig te zijn, maar ze zijn ook nuttig voor mens, tuin en milieu. Ook in de fruitteelt krijgen deze beestjes een taak: Luizen en andere plaagdieren bestrijden.

FruitteeltmuseumKapelle2015De lieveheersbeestjes-middag op 6 mei duurt van 13.30- 16.00 uur en kost € 5,00 per kind, begeleiders betalen € 4,50. Voor meer informatie en aanmelding via email: info@fruitteeltmuseum.nl of per telefoon: 0113- 344904, tijdens de openingsuren op dinsdag tot en met zaterdag 13.00 -17.00 uur.

Reacties