Franse week: Evenementen met Franse accenten

Foto: Toujours Kapelle

Donderdag, vrijdag en zaterdag 21, 22 en 23 mei zijn drukke dagen in Kapelle

De hele week, maar vooral deze drie dagen wappert de blauw-wit-rode vlag met het Toujours Kapelle-embleem van de toren van de historische en tegelijkertijd actuele kerk van Kapelle.

Dit zijn dagen waarop verleden en heden bij elkaar komen in acte de présence van internationale vertegenwoordigers tot lokale vrijwilligers, van veteranen tot schooljeugd. Er zijn exposities in diverse gelegenheden (gemeentehuis, Cederhof, bibliotheek, oorlogsmuseum ‘Vitality’) tot overvliegende historische vliegtuigen, er is veel te doen, haast te veel om op te noemen.

De Franse week (van 16 tot en met 23 mei 2015) in Kapelle begon in Dorpshuis De Vroone met een Openingsavond. Een film over Franse soldaten, die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog hun leven op het spel zetten voor onze vrijheid, plus een presentatie van actuele Franse muziek, proeverij van Franse wijnen en kennismaking met Alliance Francaise.

Zondagmiddag was in de Mozeskerk in Biezelinge een Taizé-kerkdienst te bezoeken.

Vrouwen van Nu konden dinsdag in Dorpshuis De Vroone de film De Franse Slag bekijken. Ook in Dorpshuis De Wemel was op woensdagmiddag een speciale ouderenmiddag met veel te zien en te proeven.

FranseHerdenking2014N

 

  • Donderdagmiddag 21 mei is de jaarlijkse Franse herdenking, met vertegenwoordigers uit diverse landen en organisaties,

 

 

 

MuseumVitalityKapelle2015Donderdag, vrijdag en zaterdag is museum Vitality open voor bezichtiging, ook is de film De Franse Slag te zien. Donderdag van 09.00 – 14.30 uur zijn ook militaire activiteiten / Vrijdag van 09.00 – 17.00 uur zijn opnieuw militaire activiteiten en historische militaire voertuigen te bewonderen / Zaterdag van 09.00 – 17.00 uur naast militaire activiteiten en historische militaire voertuigen is de Franse Slag Mars te wandelen en een Fly-Over te zien van historische vliegtuigen.  (zie ook oorlogsmuseumvitality.nl)

FranseSlagMars2015K

 

Zaterdag 23 mei wordt de Franse Slag Mars gehouden, diverse wandeltochten met afstanden van 7, 15, 25, 30 en 40 kilometer. Vertrek vanaf Dorpshuis De Vroone, C.D.Vereekestraat 74, Kapelle.

 

 

FranseSlagMars2015A

Op de website Toujours Kapelle is het volledige programma te bekijken.

Reacties