Workshop UFO’s maken

De betekenis van UFO’s in het Fruitteeltmuseum:

UFO-Quilt

 

UFO’s in het Fruitteeltmuseum zijn geen ‘unidentified flying ojects’, maar unfinished objects. Dat is andere koek, of in dit geval andere quilt. Fruitteeltmuseum gaat werk maken van niet-afgewerkte, niet-afgemaakte doorgestikte dekens. (quilts)

 

Door tijdgebrek of andere omstandigheden kunnen quilts onafgemaakt in een hoekje of kast blijven liggen. Dit is de tijd en gelegenheid om dit mooie handwerk te voltooien.

Annemarie Wondergem, onder meer deskundige op dit gebied, zal hierbij begeleiding geven, om te beginnen op dinsdagmiddag 2 juni van 13.30 tot 17.00 in het Fruitteeltmuseum.

De workshops worden gehouden op elke dinsdag in deze maand juni, dus tot en met 30 juni. Kosten van de UFO-workshop zijn € 27,50 , inclusief koffie/thee met appeltaart. Museumhouders betalen slechts € 20,- (maximaal 10 deelnemers per keer).

Ook is in het museum een expositie ingericht van quilts, ‘B(l)oeiende Quilts’, die afkomstig zijn van het Quiltersgilde Nederland. Aan die expositie is een publieksprijs verbonden die na afloop van de expositie bekend zal worden gemaakt.

Ieder kan tijdens de hele openingsperiode een stem uitbrengen op zijn of haar favoriet! Tijdens deze expositie zal iedere woensdagmiddag een quiltdemonstratie worden verzorgd door quilters uit Zeeland. De quilttentoonstelling duurt van 23 april t/m 1 november 2015

Meer informatie is te vinden op de website: www.fruitteeltmuseum.nl

Reacties