Kind van de rekening

Kind van de rekening:

4 Juni is door Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag voor Kinderen die slachtoffer zijn geworden van agressie.

Dat is een hele mond vol voor klein, maar wel schrijnend leed. Vandaag even stilstaan voor kinderen die de dupe zijn van mensen die elkaar de meest gruwelijke dingen aandoen: oorlog, burgeroorlog, gewelds-conflicten, noem maar op.

Talloze plekken op de wereld komen kinderen in de verdrukking: Diverse landen in het Midden-Oosten, in de Balkanlanden, in Afrika, in het Verre Oosten, Zuid-Amerika, te veel om op te noemen. Onschuldige kinderen krijgen direct met het geweld te maken en hebben er een leven lang last van.

Het is de vraag of wij als mensen in een redelijk veilige omgeving veel invloed kunnen uitoefenen, om die kinderen ver weg een beter leven te geven. Veel mogelijkheden staan ons (behalve het geven van geld, het uiten van protest of het aanschaffen van Derde Wereldprodukten) niet ter beschikking.

Het kan aan mij liggen, maar ik heb vandaag nog geen landelijke of provinciale krant kunnen vinden, die vandaag dit onderwerp bij de kop heeft genomen en er vandaag aandacht aan besteedde.

Filmpje van drie jaar geleden van een optreden van Marco Borsato samen met Ali B met het lied: ‘Wat zou je doen’:

Reacties