Zomeropenstelling kerken

Drie kerken in onze gemeente hebben deze zomer ‘open huis’.

Om de schoonheid van het gebouw te ervaren, om de verhalen te horen, of zomaar door de stilte van de kerk te lopen.

 

1. De toren van de Hervormde Kerk in Kapelle kunt u al op afstand zien. Het is het visitekaartje van het dorp. De toren, die tot aan de spits gemetseld is, wordt versierd door vier hoektorentjes. Ook in deze kerk is veel te zien: Net als in de Maartenskerk van Wemeldinge is hier een historische herenbank te zien, maar ook een kanunnikenbank, apostelbeelden, beelden van kerkvaders. In de kerk is in deze periode een expositie ingericht met als thema: ‘Psalmen’, schilderijen van René Tramper en psalmboeken uit diverse tijden.

Open op woensdag en zaterdag, voor openingstijden: zie het schema onderaan dit artikel

 

2. De Maartenskerk in Wemeldinge aan de Kerkweg, tegen de rand van het dorp: Het is een kerk in twee delen: een aparte koorkerk en het schip van de kerk. Deze zijn van elkaar gescheiden onder meer door het koorschot.

Over het ontstaan en het gebruik van de kerk, de restauraties, de legendes en het bijzondere verhaal rondom het kerkorgel: U kunt daarover op die momenten meer te weten komen. (Open op woensdag en zaterdag, voor specificatie openingstijden: zie het schema onderaan dit artikel)

Niet alleen is in Wemeldinge de kerk te bezoeken, maar wellicht dat de molens De Hoop en Aeolus ook te bezichtigen zijn (ingang via Bonzijweg en Westelijke Kanaalweg). Molens zijn vaak te bezichtigen als de wieken draaien.

3. Ook de (vernieuwde) Koptische Kerk,  in Kapelle zal van binnen te bekijken zijn.
Op drie donderdagen in juli en twee donderdagen in augustus is het Open huis.Er zijn presentaites van activiteiten van de kerkelijke gemeente en huurders van de kerkelijke ruimtes.
In deze kerken is ook een folder beschikbaar over openstellingen van overige kerken in Zuid-Beveland. Onder alle weersomstandigheden is dus een mooie fiets- of autoroute samen te stellen, doordat in elke kerk wel bijzondere historische en hedendaagse zaken te bezichtigen zijn.

Schema van openingstijden Open Kerken in onze regio:

Kerk: Adres: Periode: Openingstijden:
Maartenskerk Kerkweg, Wemeldinge 1 juli t/m 1 sept. Wo + za: 13.00 – 17.00 uur
Hervormde Kerk Kerkplein, Kapelle 30 mei t/m 12 sept. Wo + za 14.00 – 17.00 uur
Heilige Maria SintArsenius Kerk Biezelingsestraat,Kapelle 2, 16 en 30 juli en13 en 27 augustus Donderdagmiddag om:12.00 – 15.00 uur

Reacties

Cookieinstellingen