Dilemma en Stelling van deze week

Foto: jackmac34/open public domain/pixabay.com

Horen dieren wel in een circus?

Deze stelling legt kapelle.nieuws.qz0.nl aan de lezers voor naar aanleiding van een reactie op een social media-account.

Wat zijn de plus- en minpunten? Wat is er eigenlijk op tegen? Of juist: Kan het werken met dieren juist iets positiefs opleveren?

Argumenten van voorstemmers zijn vaak: Mensen die met dieren omgaan, zijn meestal wel dierenvrienden. Zij weten heus wel, waar de dieren behoefte aan hebben. Deze dieren zijn vaak in gevangenschap geboren, die kun je niet zomaar loslaten in de natuur. Dieren in een circus zijn leuk, mits mensen er op een respectabele manier mee omgaan.

Argumenten van tegenstemmers spreken vaak over: Dieren horen in de vrije natuur, niet in een circus, niet in hokken, nergens. Dieren hebben ruimte nodig en moeten in een eigen natuurlijke omgeven geboren worden, groter groeien en daar ook kunnen doodgaan.

En dan zijn we er natuurlijk nog niet. Als we zeggen, dat dieren in de vrije natuur horen, wat doen we dan met paarden en pony’s in maneges, wat doen we met duiven bij liefhebbers van de duivensport, kleine huisdieren in of bij school, en wat te denken van dieren bij ons thuis? Mogen we dan ook nog wel dieren fokken, kweken, slachten en opeten?

Wie denkt een goed antwoord te weten: Reageer. Dat kan op Facebook / Twitter / of via email: kapelle@nieuws.qz0.nl Voor reacties is één restrictie: redactie van kapelle.nieuws.qz0.nl houdt van reacties met respect, dus zwaar beledigende, dan wel racistische reacties zullen worden geweigerd dan wel worden verwijderd. Maar verder: Wie wil mag zijn/haar mening voor of tegen met ons delen.

 

 

Reacties