Bijeenkomst gezonde voeding

Foto: Prolijn

Bewuster eten en drinken.

Overgewicht
Wat velen eigenlijk al weten: veel Nederlanders hebben overgewicht. Zelf willen we misschien ook wat minder gewicht, maar wat wil je? Bepaalde eet- en drinkgewoonten willen we gewoon niet opgeven. Zolang het niet medisch verboden is om het te doen, waarom zouden we? Trouwens wat is nou gezond eten precies?

Gezond
Toch zijn bij het ouder worden bepaalde ongemakken of ziekten echt te herleiden tot het meedragen van een zeker overgewicht. Vele hart- en vaatziekten kunnen voorkomen worden door tijdig te letten op wat je eet of drinkt. Het Engelse spreekwoord: “An apple a day, keeps the doctor away”, heeft dus best wel een logische achtergrond.

Persoonlijk advies
Een professioneel adres in onze regio Kapelle-Wemeldinge is daar dagelijks mee bezig. In Dieetwinkel Prolijn in Wemeldinge geeft Anja de Kort iedereen adviezen of het nu gaan om het op gewicht blijven na het stoppen met roken, voorkomen van het jojo-effect bij het afvallen of gewoon gecontroleerd gewichtsverlies, zonder vervelende bijwerkingen.

Gratis workshop
In het zomerprogramma van Wemeldinge is elke dinsdagmiddag in juni, juli en augustus ingeruimd voor een 90 minuten gratis workshop: ‘Bijeenkomst gezonde voeding’. Veel kan er in die anderhalf uur aan bod komen, zoals de invloed van suikers, vetten en hormonen op ons lichaam en vooral wat we zelf kunnen doen om ons innerlijk beter in balans te krijgen.

Lekker tussendoortje
Heel veel informatie is er voor handen. Maar wat werkt er nu precies voor ons zelf het beste? Hoe kan ik de zin in wat lekkers één of anderhalf uur na een maaltijd onderdrukken, zonder even snel wat zoets te grijpen om dat ‘hongergevoel’ te stillen? Een reep chocola, een mueslireep, een lekkere appelpunt of ander tussendoortje kan toch geen kwaad?

Weegschaal
Bij die bijeenkomst mogen we op een bijzondere weegschaal staan. Die meet niet alleen ons gewicht, maar bepaalt onder andere ook het vetgehalte in ons lichaam, het vet dat niet zichtbaar is aan onze buitenkant, het verborgen vet. Het is juist dat vet, dat later gezondheidsproblemen zou kunnen geven.

Bijzonder
Bij het bewuster worden wat je eet, komt vanzelf ook een bewuster gedrag bij het kopen van levensmiddelen. Er kan een wereld voor je opengaan om nieuwe lekkere en gezondere dingen te ontdekken, dingen die je juist energie en een stralend gevoel kunnen geven. Gewoon een middagje ‘buurten’ bij Anja kan je leven op een bijzondere manier verrijken.

Bijeenkomst gezonde voeding, gratis te bezoeken

Elke dinsdagmiddag in juni, juli, augustus om 13.00 – 14.30 uur

Let op: wel even een week van tevoren opgeven via
emailadres: prolijn@zeelandnet.nl of telefoon: 06-46.72.35.67

Reacties

Cookieinstellingen