Taptoe met showkorps Jonge Kracht

Taptoe op het korfbalterrein, thema: ‘De Zeeuwse Kust’

KapelleKoningsdag2014

Vier jaar geleden vond de eerste Taptoe-show van showkorps Jonge Kracht plaats. Komende zaterdag kunnen belangstellenden genieten van een nieuwe editie.

Het korps komt zelf met o.a. bekende nummers, zoals ‘Aan de kust’, ‘Aquarius’, maar ook ‘Blauwe Ruis’, en ‘De zee’. Het zijn goed gekozen muzieken die refereren aan Zee en Land.

Dat is ook van toepassing op ‘The disaster of 1953’, herinneringen aan de watersnoodramp. Ook is het nummer ‘No mercy’ te horen, dat we kennen van de rockband Racoon.

Stefan Wisse treedt op als tamboer-maître, de instructie is van good-old Jan van der Weijde, bij Peter Reijerse berust de muzikale leiding.

Marcel Kerpershoek tekent voor de arrangementen, terwijl de choreografie is ontworpen door Dennis Smits.

Naast Jonge Kracht zullen ook andere korpsen van de partij zijn, te weten: Showkorps Juliana uit ‘s-Gravendeel, drumfanfare DIOS uit Oijen en de Deltaband uit Vlissingen.

Onze eigen dorpstrots Twirl&Dancefactory zal eveneens acte de présence geven, terwijl leden van korfbalvereniging KVKKapelle voor de horeca zullen zorgen.

Wat de weersverwachting aangaat, zijn er wat betreft de regenkansen nog wat onzekerheden: Weeronline verwacht fifty-fifty kans op regen, maar Weerplaza voorspelt, dat het in Kapelle wel droog zal blijven. Maar wat het wordt? Niet is zo veranderlijk als . . . .

Hoe dan ook: het is wel een avond om naar uit te kijken. Dus ieder die van muziek en show en beweging houd: Kom kijken, de show staat zaterdag 20 juni gepland om 19.00 uur en de entree is gratis.

Locatie is aan de Vroonlandseweg op het korfbalterrein achter de voetbalvelden in Kapelle.

Impressie van de jubileumshow (taptoe) van 2011:

De tweede video is een recentere opname: Taptoe Vlissingen 2015,
waar de eerste 6 minuten Showkorps Jonge Kracht te zien en te horen is.

Reacties