Woningmarkt in Kapelle trekt aan

Foto: Dorpshuis De Vroone

Woon Info Avond

WoonInfoAvond2015A

 

Toch zo’n 60 belangstellenden namen de moeite om dinsdagavond 16 juni naar Dorpshuis ‘De Vroone’ te komen. Woningzoekers konden kennis nemen van de ontwikkelingen in de woningmarkt in Kapelle.

 

Ongeveer 15 standhouders, waaronder makelaars, woningcorporaties en aanverwante bedrijven in de huizensector demonstreerden de mogelijkheden voor huishuur of huisaankoop.

Het evenement was een initiatief van de gemeente Kapelle. Onder meer uit onderstaande tweet is op te maken, dat een dergelijke bijeenkomst een schot in de roos is, mede omdat veel geïnteresseerden graag in Kapelle willen komen wonen.

WoonInfoAvondKapelle2015

 

Voordelen die het wonen in Kapelle aantrekkelijk maken zijn bijvoorbeeld: centraal in Zeeland gelegen, dichtbij snelweg en spoor, een dorp met talrijke voorzieningen en een dorp dat veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Daarbij komt, dat een nieuwe woning in Kapelle betrekken als voordelen biedt: mooie energielabels, dus lage stook- en verbruikskosten, de mogelijkheid voor meefinanciering van badkamer en keuken en een erfpachtregeling.

 

Uit enkele reacties van bezoekers en standhouders bleek, dat er veel belangstelling is naar huurwoningen, woningen met duurzame voorzieningen, maar vooral naar levensbestendige woningen (woningen met extra voorzieningen om op hoge leeftijd hierin te kunnen blijven wonen)

Uit de tweet van wethouder Damen blijkt, dat deze Woon Info Avond vast wel een vervolg zal krijgen.

 

Reacties