Het GEHEIM van Vaderdag

Foto: fotoshoot youtube

Het GEHEIM van Vaderdag

Terecht?
OK, moederdag is in de vorige eeuw eerder opgericht dan vaderdag. Vanuit Amerika is het ook in Nederland vergroeid tot een commercieel gebeuren met de nadruk op cadeautjes en meer geld uitgeven. Maar is dat wel terecht?

Banaal
Als Vaderdag of Moederdag een uiting kan zijn van creativiteit, van zelf zo origineel mogelijke dingen bedenken, die plezier/hilariteit kunnen opleveren, zonder dat het banaal wordt, waarom niet?

Graantje mee pikken
En natuurlijk: allerlei profit-organisaties proberen het gat in de markt te benutten. Zijn het niet de supermarkten, bouwmarkten, electronica-zaken met hun vaderdagacties, dan proberen wel de UIT-gaans instellingen zoals bioscopen, musea, restaurants, pretparken wel een graantje mee te pikken.

Realiteit?
Is dit wel de echte Zuid-Bevelandse realiteit? Zijn alle (schoon)vaders eigenlijk wel te porren voor een ludiek ontbijt op bed, waterballonnen op de autozitplaats of stiekeme plaatjes op ’s vaders eigen camera, laptop of smartphone? Of een knettergek t-shirt, sportschoenen of slobberbroek te krijgen met een zelfbedachte tekst?

Plezier
Kan het ook anders? Voor die mensen die het voorrecht hebben nog een eigen vader te bezitten is dit wellicht de gouden tip, door te vragen aan je vader: “Waar zouden we jou nou eens vandaag een groot plezier mee kunnen doen?”

Geheim
Want eerlijk gezegd, er zijn stiekem veel vaders die Vaderdag liever gewoon voorbij willen laten gaan, dus zonder die poeha erbij. Nee, waar die mensen nog al eens naar snakken is dit geheim: AANDACHT.

Veel plezier en aandacht voor elkaar. Met een vriendelijke knipoog : Cees Mav

Reacties

Cookieinstellingen