Wereld-show GV OLYMPIA Kapelle

Wereldshow GV OLYMPIA (deze vereniging bestaat al 105-jaar)

Wereldshow
Een wereldreis, maar ook een wereldshow was het van GymnastiekVereniging ‘OLYMPIA’ uit Kapelle. In een denkbeeldige reis, met bijbehorende muziek vliegen we samen met de deelnemers van vliegveld Groene Woud (sporthal Kapelle) naar Hawaï, naar Frankrijk, naar Suriname, naar Nederland, naar Saudi Arabië, naar (cowgirl) Texas, naar Amerika, naar Brazilië, naar Griekenland, naar IJsland en weer terug naar de eigen luchthaven (sporthal Groene Woud) in Kapelle.

Zaterdagavondshow
De show van zaterdagavond liet een variëteit aan internationale dans-, acrobatiek-, jazzballet en turntechniek zien, waar menige toeschouwer een punt aan zou kunnen zuigen. Ik geef het je te doen: koprollen, salto’s, dubbele salto’s, voor- en achterover, oefeningen op diverse speeltoestellen en op diverse (ook opblaasbare) matten. Zoiets vergt concentratie, coördinatie, ademhalings- en spiertechniek, te veel om op te noemen. Elke deelnemer heeft zich deze avond van haar of zijn beste kant laten zien, we kunnen best wel beamen: dit was goed en groots, dit zijn oprechte, sympathieke sportliefhebbers en sportbeoefenaars

Enthousiasme
Organisatie, planning, coördinatie en communicatie: alle werkers op de voor- en achtergrond hebben en hadden hun taak. Inzet, planning en enthousiasme siert de bedenkers, die vanaf vorige zomer de hoofden bij elkaar hebben gestoken om dit spektakel met elkaar te construeren. Want zoiets vergt nogal wat van alle deelnemers, waarvan sommigen in het afgelopen schooljaar ook nog andere prestaties wisten te leveren door in school, dan wel trainingscursussen te volgen met positieve resultaten als sluitstuk.

Resultaten
Over resultaten gesproken: Vorige week zaterdag hebben leden van Olympia diverse medailles in de wacht gesleept in AHOY-Rotterdam, bij de AHOY-Cup. Het enthousiasme van hun successen was deze avond ook te merken in de diverse optredens. Zo bleek dat door over-enthousiasme sommige nummers en acrobatische toeren beter uit de verf kwamen dan andere. Dat is hun zeker niet aan te rekenen in de warmte van de sporthal. Dat de bezoekers zo’n warme belangstelling hadden, bleek, dat in de pauze alle deuren open mochten en diverse bezoekers en deelnemers even een frisse neus konden halen.

Slotfinale
Honderden bezoekers waren komen kijken (en luisteren). Wie deze show niet gezien heeft, heeft het nodige gemist. De sfeer alleen al, terwijl deelnemers aan de linkerkant van de zaal na hun oefening weer terug huppelden naar hun plaats, begonnen aan de andere kant van de zaal deelnemers aan een andere spectaculaire oefening. De aanwezigen konden dus constant genieten van een variatie in turn- en gymnastische vaardigheid, die uitmondde in een grandioze slotfinale op het eind. Als vanzelf klapten bezoekers/supporters spontaan mee op de maat van de muziek, waardoor turnsters en turners zich tot en met de slotfinale gestimuleerd voelden door het publiek.

Applaus
Terecht applaus voor de deelnemers, maar ook voor de leiding, en de vrijwilligers die in diverse opdrachten hebben meegeholpen. Ook de ouders en grootouders verdienen waardering voor hun steun en bereidvaardige hulp (onder andere) bij het vervoer van de leden bij de verenigingsactiviteiten. Zelfs de hulpverleners (o.a. ehbo-ers) op de achtergrond bij deze avond, want vergeet niet: allerlei zaken staan in diverse handboeken uitgewerkt. Vooruitdenken en voorbedacht zijn op calamiteiten: Een hulpverlener dient op elk willekeurig moment alert te zijn en de juiste actie te ondernemen, mocht dat nodig zijn. (Boven alles staat veiligheid bij dit evenement op de eerste plaats) Gelukkig kunnen organisatie en leden terugzien op een goede en succesvolle avond.

Niet vergeten
Niet te vergeten de sponsoren, die deze show ook financieel ondersteunden. Of het nu gaat om dorpssupermarkten of installatiebedrijven, om administratiekantoren of kapperszaak, aardappelconcern, sportzaak of logistieke mobiele bedrijf: zij laten zien, dat ze achter de vereniging staan en maken het mogelijk, dat een show zoals deze betaalbaar wordt en blijft voor ons dorp. Zonder steun van sponsoren, leden, ouders, de 30-hoofdige leiding en alle overige medewerkers en bestuursleden zou dit niet tot stand kunnen komen.

Wanneer?
Eigenlijk jammer, dat het na half elf die avond al afgelopen was. Ik zou best de show nog wel een keer willen zien. Zeg GV Olympia: Wanneer is de volgende show?

Reacties