De Bevelanden toeristisch in de kijker

Foto: Kapelle.nieuws.qz0.nl

Proefvaart en rondrit ter promotie van deze regio

Met veerpont ‘Sunbear’ en de Zomerbus toerde een gezelschap van meer dan tien functionarissen in een toeristische promotietoer (onder andere van medewerkers op gebied van communicatie en toerisme van omliggende gemeenten tot vertegenwoordigers van lokale bedrijven in deze omgeving, als ook regionale media)

Met een woord van welkom gaf burgemeester Stapelkamp van Kapelle het startschot voor het toeristische zomerseizoen van de Bevelanden. Hij schetste in zijn inleidende toespraak de situatie in en rond Wemeldinge vanaf rond 1990, toen het sluizencomplex bij Wemeldinge verdween tot aan de nieuwste ontwikkelingen.

Samenwerken
Hij benadrukte, dat Bevelandse gemeenten steeds beter gaan samenwerken als het gaat om integraal beleid met betrekking tot regionale marketing en promotie. Hij noemde onder andere de regionale tv-spotjes en de gemeenschappelijke Bevelandse producten: de ZeelandPas en de Zomerbus.

Aanbod groeit
De laatste jaren stijgt het belang van het toerisme als onderdeel van de Zeeuwse economie. Ook in Wemeldinge is dat te merken: het aanbod aan accommodaties groeit, steeds meer duiksporters weten de duikplekken bij de Oosterscheldedijk bij Wemeldinge te vinden, de logeermogelijkheden aan de Wemeldingse Rivièra nemen toe: het totale aantal overnachtingen in 2014 voor de hele gemeente Kapelle ligt nu al boven de 170.000.

Succes
Lokale initiatieven naast de jaarlijkse Wemeldingedag, de Kapelse Dagen,  de vijf-jaarlijkse festiviteiten rondom de Wemeldingse Koningsdag, de wandeltochten en fietstochten, zoals bijvoorbeeld Fruitteeltfietstochten, de Kunst- en Natuurroute Wemeldinge, krijgen ook de nieuwe evenementen van de laatste jaren succes, zoals onlangs Festival Geniet!, dat op 4 juli jongstleden zelfs 1600 bezoekers trok.

Introductie
Diverse sprekers spraken daarna over de introductie van de ZeelandPas (waar al 9 Zeeuwse gemeenten bij betrokken zijn), de vaarmogelijkheden met Rondje Pontje, de Zomerbus, (zowel de openlucht-cabriobus, als de overdekte Zomerbus) en het fenomeen dat al enkele jaren bestaat: het Zomerprogramma van Wemeldinge.

ZeelandPas
De ZeelandPas stelt belangstellenden in binnen- en buitenland (toeristen, maar ook dagjesmensen en eigen bevolking)  in de gelegenheid de provincie Zeeland op een voordelige manier wat nader of beter te leren kennen. Met de ZeelandPas (die slechts vier euro kost) kunnen meer dan 250 attracties (actief, cultuur, wellness, sportief, relaxen, shoppen) in geheel Zeeland met korting bezocht worden.

Veerpontjes
Sinds een aantal jaren varen er kris kras over de Oosterschelde en Westerschelde een aantal toeristische veerpontjes. Vanaf Jachthaven Wemeldinge is in juli en augustus, op werkdagen, maandag t/m vrijdag een regelmatige verbinding met Gorishoek (op het eiland Tholen) Niet alleen voor fervente wandelaars is deze oversteek een welkom uitje, vooral voor ondernemende fietsers is dit vaartochtje een uniek rustpunt en een verademende variatie in een uitgekiende fietsroute.

Zomerbus
Met de Zomerbus kunnen mensen, die de ZeelandPas aangeschaft hebben gratis gebruik maken van vervoer, want 4 keer per week rijdt de Zomerbus (elke dag steeds een andere route) langs diverse stopplaatsen en attractiepunten. Wemeldinge alleen al kent zestal opstapplaatsen (onder andere Camping Linda, Dorpsplein Wemeldinge, bij het Wemeldingse strandje, Hotel Wemeldinge en zaterdag bij de Stelhoeve)

Zomerprogramma
Wemeldingenaren en recreanten/toeristen die vertrouwd zijn met Wemeldinge kennen dit fenomeen al enkele jaren: het Zomerprogramma van Wemeldinge. Dit jaar (2015) loopt het Zomerprogramma vanaf de Kunst- en Natuurroute begin juni door tot en met de, voor ieder de wel bekende, Wemeldingedag op 13 september. Haast elke dag zijn wel evenementen in Wemeldinge te vinden en steeds meer mensen weten dat Wemeldinge meer te bieden heeft.

Aantrekkingskracht
Gemeente Kapelle is bezig met een nieuw toeristisch beleid, dat nog meer het toeristisch product kan verbeteren en daarmee het economisch belang voor de gemeente kan vergroten. Met de uitbreidingen van Jachthaven, logeermogelijkheden in de buurt als ook versterking van het activiteitenaanbod, kan de aantrekkingskracht van dit stukje Zeeland als alternatief voor de Noordzeekust een steeds beter imago opleveren, die deze omgeving ook zeker verdient.

Meer informatie is te vinden op onderstaande websites:

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
   Klik  HIER  en druk op “Vind ik leuk”.

Liever via Twitter?  Volg ons dan via
@Kapelle_nieuws

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan ook: dan 
HIER  aanklikken

 

 

Reacties