Groep 8 van De Linge komt in actie voor Make-A-Wish

Foto: kapelle.nieuws.qz0.nl

Groep 8 van CBS De Linge komt in actie

In de laatste maand van elk schooljaar heeft groep 8 van CBS De Linge een heel bijzondere actie in petto: Dit jaar is de actie:  Geld inzamelen voor stichting Make-A-Wish. Maar wie en wat is of wat doet Make-A-Wish?

Make a wish

Vertaald in het Nederlands betekent Make-A-Wish: Doe een wens. De bovengenoemde stichting is een vrijwilligersorganisatie die de liefste wens vervuld van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Voorbeeld en ambassadeur

De Zeeuwse ambassadeur van stichting Make-A-Wish is Justin Janse (bijna elke schoolleerling kent hem wel), hij was ook leerling op een Alpha-school.  Justin heeft non Hodgkin, een vorm van kanker en was vorige maand nog op tv te zien bij Omroep Zeeland.

Voorbereidingen voor de sponsoractie

Groep 8 van De Linge heeft samen met de activiteitencommissie van de school maanden gewerkt om de activiteiten van de sponsoractie goed voor te bereiden. Het is ook voor een doel dat iedereen zal aanspreken: de liefste wens laten vervullen voor een kind met een heel ernstige ziekte.

Activiteiten

Om 16.00 start in Biezelinge een sponsorloop waar zo veel mogelijk kinderen aan meedoen. Daarna begint om 17.00 uur een fancy fair (waar onder andere zelfgemaakte kadootjes te koop zijn), kinderen kunnen geschminkt worden en er is een verloting.

Extra

Ook is er een demonstratie van de Brandweer te zien en een muzikaal optreden van muziekvereniging Ons Genoegen. Daarnaast helpen ouders van de activiteitencommissie voor de organisatie en voor volop lekker eten. Een aanrader dus voor jong en oud!

Justin en Jeppe

Om 20.30 uur staat gepland dat Justin Janse uit handen van onze kinderburgemeester Jeppe Rottier (leerling van groep 8 van De Linge) de opbrengst van deze liefdadigheidsactie zal ontvangen.

Oproep aan alle mensen

Wat zou het mooi zijn als ieder die dit leest vrijdagmiddag en avond 10 juli erbij kon zijn. Dus vertelt dit verhaal door, bel ieder die je kent op,  retweet het op Twitter, deel het op Facebook, stuur het door op WhatsApp en alle andere Sociale Media, zodat iedereen kan komen.

Update

Inmiddels is bekend dat de eindopbrengst van de diverse activiteiten het mooie bedrag van € 3.660,- heeft opgebracht. Kinderburgemeester Jeppe Rottier heeft om ongeveer 20.00 uur het plakkaat met het bedrag aan ambassadeur van Stichting Make-A-Wish overhandigd.

 

BredeSchoolBiezelingse2014A

Vrijdagmiddag 10 juli 2015 vanaf 16.00 uur Sponsorloop en vanaf 17.00 uur Fancy Fair en andere activiteiten

Brede School De Linge, Noordstraat 5 Biezelinge

 

  • Een filmpje dat erg goed het werk van Stichting Make-A-Wish laat zien is uit 2010

  • En een filmpje van oktober 2014:

En wie onverhoopt dit gebeuren niet kan of kon bijwonen, kan altijd nog deze website bekijken: http://www.makeawishnederland.org/ Geld doneren is mogelijk, vrijwilliger worden of op andere wijze actief worden voor dit goede doel.

 

Reacties

Cookieinstellingen