Huizenprijs stijgt weer, ook in onze regio

Foto: CCO/Public Domain

Ontwikkeling huizenprijzen (2de kwartaalcijfer) ten opzichte van vorig jaar

De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) maakte één dezer dagen de prijsontwikkeling op de onroerend goed markt bekend wat de kwartaalcijfers betreft. Ze vergeleken daarbij het 2de kwartaal van 2014 met het 2e kwartaal van 2015.

In onze regio (de NVM neemt de gemiddelde huizenprijs van de Zeeuwse eilanden boven de Westerschelde) stijgt de huizenprijs met 6,4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Wat Nederland aangaat, kost een gemiddeld huis ongeveer 224.000 euro. Voor een vrijstaand huis betaalt een huizenkoper gemiddeld 349.000 euro en voor een appartement tegenwoordig gemiddeld 176.000 euro.

Al liggen de gemiddelde woningprijzen nog onder het niveau van de start van de crisis, toch is er een duidelijke opwaartse trend ingezet: gemiddelde huizenprijzen zijn ten opzichte van het dieptepunt van de crisis met 8 procent gestegen.

Meer informatie over verschil in ontwikkelingen van de huizenprijzen in Nederland is te vinden op deze kaart, die samengesteld is door de NVM.

(Bron: Persbericht NVM)

 

 • Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
     Klik  HIER  en druk op “Vind ik leuk”.

  Liever via Twitter?  Volg ons dan via
  @Kapelle_nieuws

  Aanmelden voor de nieuwsbrief kan ook: dan 
  HIER  aanklikken

Reacties

Cookieinstellingen