Zondagscolumn van Cees Mav

Foto: Gregor/pixabay.com/CCO Public Domain

Vakantievoorbereiding

Voor sommigen is het misschien nog toekomstmuziek, anderen zijn misschien al met vakantie, maar ik ben nu pas (al) aan de vakantievoorbereiding toe.

Omdat mijn huisgenote binnenkort een paar weekjes naar het buitenland vlucht, heb ik die periode het (konink)rijkje alleen. Dus bedenk ik me nu al hoe ik dat zal overleven.

Allereerst maak ik natuurlijk een overlevingspakket. Dat wil zeggen: ik heb voldoende groenten en fruit in blik, in potten en diepvriesproducten ingekocht voor een heel jaar.

En dan zit ik me te bedenken (misschien wel vanwege de politiecampagne): Hoe moet ik het huis beveiligen tegen onwelkome indringers? Je kunt maar nooit weten, toch?

Nou daar heb ik nog met het voorhanden documentatiemateriaal het nodige op gevonden: We gaan het knusse stulpje omtoveren tot een ware moderne en onneembare vesting.

Met een knipoog naar de Harry Potter-films en de wetenswaardigheden uit Star-Wars-pockets zijn  dermate vele creatieve dingen te maken, dat filmmakers van ‘Home Alone’ daar vast wel een punt aan kunnen zuigen.

Zo heb ik een constructie bedacht, dat wie het waagt aan de voordeur te bellen, dat deze deur heel langzaam, krakend opengaat en een spookgedaante vanuit de donkere gang richting de deuropening gaat vliegen.

Dan heb ik speciaal voor de gelegenheid muizenklemmen gekocht om indringers op kousenvoeten een pijnlijke benenwagen te bezorgen.

Daarnaast kan ik in het huis een soort van boobytraps aanbrengen gevuld met behangselplak of ander kleverig spul, met een automatisch fotocamera die aanflitst op het ‘ultieme moment’.

Vervolgens kan ik natuurlijk ook nog de trap insmeren met groene zeep.

Met andere woorden: Wie mij de komende maanden hinkend door het dorp zie strompelen met een professionele mitella aan, en één of twee benen in het verband, die weet dan hoe het zit en hoe laat het is . . . .

Want iedereen kent wel het spreekwoord: “Wie een kuil graaft voor een ander . . . . (inderdaad): wordt moe, gewond en verdrietig.” Het is maar, dat u het weet.

Met een vriendelijke knipoog en iedereen een prettige vakantie wensend,
Cees Mav

Reacties

Cookieinstellingen