Fruitteeltroute: Fruitige fietstocht

Foto: Fruitteeltmuseum

Tweede zaterdag in augustus combineert fietsen met fruit

Bloesemfietstocht2013A

 

Elke tweede zaterdag in de oogstmaand organiseert het Fruitteeltmuseum de laatste jaren een fruitfietstocht in de omgeving van Kapelle. Dit jaar valt dit evenement op zaterdag 8 augustus.

 

 

Fruitteeltmuseum2015E
Het is niet zo maar een fietstocht, want vele aspecten van fruit, fruithistorie, plukmethoden, opslag, sorteren, nachtvorstbestrijding, ontwikkelingen in de teelt, informatie over bijen, biologische gewasbescherming en ecologisch tuinieren passeren op deze route.

 

 

Fruitteeltmuseum2015G

 

Fruitteeltbedrijven demonstreren de nieuwste plukmachines, hagelkanon. Fruittelers nemen belangstellenden mee in hun verhaal over de teelt van appels, peren, plus ander hard en klein fruit.

 

 

Fruitteeltmuseum205F

 

Tevens zijn oude ambachten te zien, houtbewerking, imkerij en wijnmakerij. Er zijn tentoonstellingen en films over diverse teelten, maar ook voor kinderen is voldoende te beleven.

 

 

Fruitteeltmuseum-1

Kraampjes waarbij pruimen te koop zijn en appels, peren, aardbeien en . . . . . ijs.

Tenslotte is na afloop het fruitteeltmuseum uitvoerig te bezichtigen, onder andere de quilttentoonstelling. Als klap op de vuurpijl is voor ieder die de uitdaging aandurft: de unieke appelzakwedstrijd. De (geldelijke) opbrengst van deze wedstrijd wordt bestemd voor een goed doel: hospice Stichting ‘Het Clarahofje’.

En dan is in de museumtuin is tevens de geschiedenis van de snoeicultuur van de fruitteelt te zien.

Op deze dag zijn de vliedberg in Wemeldinge en ook de Maartenskerk in Wemeldinge en de Hervormde Kerk in Kapelle te bezichtigen.

 

 

 

 

Fruiteeltroute, fietstocht met allerlei fruitige
activiteiten eromheen in omgeving Kapelle

Fruitteelroute is ongeveer 35 kilometer lang
Zaterdag 8 augustus vanaf 09.00 – 12.00 uur

Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1 Kapelle
Jong en oud kunnen meedoen. Deelnemerprijs: € 6,-

Reacties