Schade na de storm?

Foto: fotoshoot youtube

Stormachtig weekend

Dan viel het in Zeeland best nog wel mee, toch? De zwaarste windstoten werden volgens insiders in het noordelijk deel van Nederland gemeten. Volgens RTL-nieuws zijn Amsterdam en Apeldoorn het zwaarst getroffen in Nederland.

Wanneer is er sprake van stormschade:

Volgens het Verbond van Verzekeraars is er sprake van storm als de windsnelheid op een punt in Nederland gedurende minimaal 10 minuten boven de 75 kilometer per uur uitkomt. Op de schaal van Beaufort is dat windkracht 9.

Aantal keren storm:

Tussen 2000 en 2014 stormde het zo’n 75 keer. Gemiddeld kunnen we stellen, dat het 5 keer per jaar in Nederland stormt.

Hoeveel meldingen kwamen uit Zeeland en Kapelle:

De regionale media meldden in Zeeland: 60 meldingen / in Kapelle 1 (boom aan Goessestraatweg) / in Noord-Beveland 1, maar zowel in Goes, Borsele of Reimerswaal zijn vooralsnog geen meldingen van stormschade bekend.

Opmerkelijk:

Het noordelijk deel van Nederland is het zwaarst geteisterd door de storm: Amsterdam kreeg 198 meldingen en Apeldoorn 174, maar hoe staat het met de Waddeneilanden, waar de storm op volle kracht overheen raasde?

Waddeneilanden:

Dit is pas echt opmerkelijk: Ameland 3, Texel 2, Schiermonnikoog 1, maar Terschelling en Vlieland lijken echt stormwindongevoelig te zijn: 0 meldingen tot dusver. (Bron RTL-nieuws)

Welke schade is gedekt:

Het is goed de polisvoorwaarden van de verzekering erbij te pakken. Over het algemeen zijn stormschades door afgebroken takken of rondvliegende dakpannen wel gedekt door de verzekering, alleen bij enkel WA-verzekering voor auto’s gelden andere voorwaarden.

Afhandeling schades:

Hoe lang het duurt voordat de verzekering de stormschades uitkeert, kan verschillen per verzekering. Het Verbond van Verzekeraars geeft aan, dat kleine schades binnen enkele dagen kunnen worden afgehandeld.

Reacties

Cookieinstellingen